Çevre Sağlığını Tehdit Eden Riskler Yok Oldu

Çevre Sağlığını Tehdit Eden Riskler Yok Oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçede toplanan evsel katı atıkları bir araya topladı ve bunların bertaraf edileceği Katı Atık Bertaraf Tesisi inşasını tamamladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanmış olan evsel katı atıkların bir araya toplanarak bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi kısa zaman evvel hizmete girdi. Buralarda toplanmış olan evsel katı atıkların vahşi depolaması sonlandı. Ortalama 100 bin metrekarelik alan üstüne kurulmuş olan tesise bahsi geçen ilçelerden toplanmış olan günlük 70 ton evsel katı atık getirildiği belirtildi.

 

Çöpler ekonomiye geri kazandırılıyor

 

Projenin başlamasıyla bu ilçelerden tesise karışık olarak getirilmiş olan evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli bir şekilde depolanarak bertaraf edilmeye başlandı. Ambalaj atıklarının ekonomiye geri kazandırıldığı ifade edilen tesisle katı atıkları vahşi depolayan Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde meydana gelen insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalkmış oldu.

 

“Hem insan ve çevre sağlığına, hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz”

 

Konu hakkında konuşan Başkan Zolan Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisiyle gelecek nesillere yaşanılabilir bir şehir bırakmak için önemli bir adım atıldığını, vahşi depolamadan, düzenli depolamaya geçip gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı ve temiz bir kent bırakmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.