CHP'li Basmacı 25 bin konut projesini sordu

CHP'li Basmacı 25 bin konut projesini sordu

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri öncesi Denizli'de dar gelirlilere ayda 250 lira taksitle 25 bin konut yapılacağı vaadinin unutulduğunu söyledi. AK Parti'yi projeyle ilgili açıklama yapmaya davet etti. 

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi bir gecede, altyapısı hazırlanmadan açıklandığını belirttiği 250 lira taksitle 25 bin konut projesinin hala yerlerinin belirlenemediğini söyledi. Basmacı, "Vatandaştan oy toplamak için apar topar açıklanan 25 bin konut projesini benim dile getirdiğim kadar kimse dile getirmiyor. Seçim bitti, vaatleri rafa kalktı. Sadece oy toplayabilmek için açıklanan bu proje, CHP'nin projesiydi. Bizim seçim vaadimizde olan bu projeyi, bir gecede bildirgemizden alıp, kendi projeleriymiş gibi açıkladılar. Aradan 7 ay geçti hala ortada hiçbir şey yok" diye konuştu.

Seçimler öncesi oy kaygısıyla bol keseden vaatler verildiğini, bugün projeyi ağızlara alınmadığını söyleyen Basmacı, "AKP Hükümeti, 25 bin konut projesi için müracaatta bulunan 126 bin Denizlilinin hayallerini yıktı. Bugüne kadar kandırdığınız, oyaladığınız dar gelirli vatandaşlarımızın umutlarını daha fazla kırmayın. Gelin bu projeyi ele alın, dar gelirliyi ev sahibi yapın. 7 Haziran'dan sonra hemen başlayacağınızı söylediğiniz konutlara, bir türlü başlayamadınız. Arsalar hazır dediniz, halkı kandırdınız. Mumunuz söndü. Bir an önce kandırdığınız dar gelirli vatandaşlardan özür dileyin. Haziran ayından bu yana kaç ay geçti. 25 bin konutla ilgili bir tek kelime dahi etmediniz. Yazıktır, günahtır beyler, daha fazla bu vatandaşları oyalamayın, umutlarını sömürmeyin" dedi. 

Basmacı, AK Parti'yi projeyle ilgili açıklama yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.