Çin Heyeti Denizli'de

Çin Heyeti Denizli'de

Çin Halk Cumhuriyeti Şanghay Belediyesi Etnik ve Din İşleri Komisyonu Genel Müdürü Bei Hua başkanlığında yetkililerinin oluşturduğu heyet, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ı makamında ziyarette bulundu.

A+A-

Denizli İl Müftülüğü makamında yapılan Çin heyeti ziyareti esnasında Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, AK Partili vekil Mehmet Salih Erdoğan ve İl Müftü Yardımcıları da varlardı.

Ziyaret sırasında konuşma Müftü Aşık, Çin halkı ile Türk halkı arasındaki sıcak münasebetin  uzun seneler öncesine dayandığını, il müftülüğüne yapılmış olan ziyaretten ötürü mutlu olduğunu dile getirdi.

Sıcak Karşılama

Şanghay Belediyesi Etnik ve Din İşleri Komisyonu Genel Müdürü Bei Hua, Türkiye’de çok sıcak bir karşılama ile karşılaştıklarını ve Türk misafirperverliğinden çok etkilendiklerini ifade ederek, Dini yönetim ve idare ile alakalı tecrübelerden faydalanmak amacı ile böyle bir ziyarette bulunduklarını, Türkiye’de değişik din mensuplarıyla beraber huzur ve güven içinde yaşama tecrübesinden istifade etmek istediklerini, Türkiye’de kendilerine gösterilmiş olan yakın ilgi ve misafirperverlikten ötürü çok teşekkür ettiklerini dile getirdi.

 “Sincan Uygur Özerk Yönetimi’ ismi ile bilinen ‘Doğu Türkistan’ diye de tanınmış olan bölgede yaşayan Müslüman Türklere, dünya basınında ve sosyal medyada yapılan baskıların ve zulümlerin gittikçe arttığı yönündeki haberlerin doğru olmamasını temenni ettiklerini belirten Müftü Aşık, bu olayların gerçekliği var mıdır?” diye  sordu. Çin heyeti başkanı Bei Hua, Çin Halk Cumhuriyeti’nin de, Türkiye Cumhuriyeti gibi laik devlet olduğunu, yasaların tanıdığı din mensuplarına daima ibadet hürriyetinin özgürce yerine getirmeleri ile alakalı yardımcı olduklarını,  bu ziyarette ülkenin farklı din mensuplarıyla beraber yaşama tecrübesini sizlerden aldığımız bilgiler ile  kendilerine hizmet sunmaya gayret göstereceklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.