Çivril Belediyesi'nden Dev Proje

Çivril Belediyesi'nden Dev Proje

Çivril dev projesi "Millet Parkı" için çalışmalarına başladı. Hemen hemen 2 senelik bir çabanın ürünü olan dev proje; Çivril Belediyesi'nin başvurusu ile ve Valilik ortaklığıyla yapılacak.

A+A-

Devlet Demiryollarının alanı olan 39 Bin metrakarelik alanını bundan evvelki  birçok Belediye Başkanı almaya başaramamıştı. Dr. Gürcan Güven ve ekibinin yoğun çalışmaları sonucunda bu proje için adım atıldı.

Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven liderliğinde, Belediye personelinden meydana gelen proje ofisi; Güney Ege Kalkınma Ajansının(GEKA) ,2018’nin Kültür Turizminin geliştirilmesi ve mali destek programını Valilik ortaklığıyla yapılacak.

PROJEDE DİKKAT ÇEKEN ÖNEMLİ NOKTALAR...

-Daha evvel Belediye başkanlarının uğraştığı ama başaramadığı proje; Dr. Güven ve ekibi ile başarıldı.

-18 Temmuz 2018’de açıklanmış olan Geka Mali destek programı asil listesinde Denizli’de 3 proje kabul görmüştü. Bu 3 projeden bir tanesine de Çivril Belediyesi hak kazandı. Projenin yapılacağı alan 39 Bin metrekare.

-Bu proje sonucunda kadın girişimci kursları da açılacak. Madde bağımlısı çocukların rehabilitesi için farklı kurslar yapılacak.

Kompleksin içinde mini amfi tiyatro, restoranlar,  sergi salonları, dil eğitimi veren kurslar, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için kurslar, yöresel Ürün pazarı, çocuk oyun alanları, derneklere verilecek alanlar…

5 Sene Kar Amacı Gütmeyecek

Proje hakkında konuşan Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, projelerin çizim maliyetinin de Denizli Valiliği yatırım koordinasyon başkanlığından yüzde 80 oranında karşılandığını, projeden 5 sene kar amacı güdülmeyeceğini ve Çivril’in kalkınmasının asıl amaç olduğunu, bunun yanında, gençlerin eğitiminde önemli bir yer edineceğini, kötü alışkanlıklar kazanmalarının engelleneceğini, Millet Parkının şimdiden Çivril halkına hayırlı uğurlu olmasını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.