Çivril’de 29 Ekim Coşkusu

Çivril’de 29 Ekim Coşkusu

Denizli’ye bağlı Çivril ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede olduğu gibi coşkulu bir şekilde kutlandı.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı’na çelenk konulmasıyla başlamış olan program kutlamalar ile sürdü. Törene Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, diğer görevliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemi ile alakalı konuşma yapan Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Cumhuriyetin 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehit ve Gazileri minnet ve şükranla yad ettiklerini ifade etti.

Kaymakam Önal’ın konuşmasından sonra Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran Çivril halkı orta okul ve liseli öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterilerini izlediler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı belediye önünden mehteran ile birlikte fener alayı yürüyüşüyle sürdü. Halkın yoğun bir ilgi gösterdiği gecede mehteran takımı seslendirmiş olduğu marşlarla şanlı tarihi yeniden canlandırdı.

Bu Millet Azizdir

Programda konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Cumhuriyet’in ne zorluklarla kazanıldığını ifade ederek kadın erkek demeksizin tüm neferle Cumhuriyet’in bekçisi olacaklarını, her zaman yaşasın cumhuriyet diyeceklerini, cumhuriyeti ayakta tutmak için de siyasi görüşler her ne olursa olsun, hep beraber el ele, gönül gönüle yürümeye devam edeceklerini, bu milletin aziz bir millet, büyük bir millet olduğunu . 1071’de Anadolu’nun kapılarını açtığını 1176’da Anadolu topraklarının yerini aldığını, yüzyıllardır kendilerinin bu topraklarda hüküm sürmekte olduklarını, burası vatanımız ve  güzelliğimiz olduğunu ifade etti.

Programda halka Çivril Belediyesi tarafından Türk bayrağı ve bayrak logolu şapkalar dağıtıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.