Çivril’de 3 Gün Pedallar Durmadı

Çivril’de 3 Gün Pedallar Durmadı

Çivril Belediyesi Kültür Hizmetleri çerçevesinde AKİDAK’ın katkıları ile bu sene 2.sinin yapıldığı “Çivril İkinci Bisiklet Festivali” Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in katılımları ile yapıldı.

A+A-

Çivril Belediyesi tarafından yapılan Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü’nün işbirliğiyle bu sene 2.sinin yapıldığı “Çivril İkinci Bisiklet Festivali” Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in katılımları ile yapıldı. Festival, ülkenin 4 bir tarafından gelen 250 bisikletçinin Çivril Belediyesi’nin önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşüyle başladı.

Atatürk anıtına çelenk konuldu ve saygı duruşu ve istiklal marşı ile program sürdü. Ardından şehir içerisinde bisiklet turu yapan sporcular renkli anlar sahnelediler. Geceyi Ahmetçik Mesireliği’nde geçirmiş olan bisikletçiler sabahın ilk ışıkları ile beraber yola koyuldular. Etkinliğin 2. günü bisikletçiler ‘İki teker sana yeter’ etkinlikleri çerçevesinde Işıklı, Akdağ ve Kocayayla parkuru da olmak üzre 77 km’lik bir mesafe gittiler. 2. gün şenlikleri akşamın ilk saatlerinde yapılan eğlence ve konserle sürdü.

Yarış Değil Tanıtım

Festivalin son gününde bisikletçiler ‘Pedalları Doğa İçin Çevir’ etkinlikleri çerçevesinde Işıklı Gölü etrafında 56 km’lik mesafeyi başarılı bir şekilde tamamladılar. Konu ile alakalı görüşlerini belirten Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, ülkenin 4 bir  tarafından gelen bisikletseverler ile pedal çevirdikleri bir etkinlik yaptıklarını, bunun bir yarış etkinliği olmadığını, pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan tarihi zenginlikler ile dolu, 4 mevsimin en güzel biçimde yaşandığı, yeşilin ve mavinin buluştuğu Akdağ Tabiat parkının ve eşsiz manzaralı Kocayayla bölgesinin gelen misafirlere tanıtmak amacıyla yapılan bir kültür faaliyeti olduğunu söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.