Çivril Devlet Hastanesinde Bir Skandal Daha

Çivril Devlet Hastanesinde Bir Skandal Daha

Çivril Devlet Hastanesinde Bir Skandal Daha

A+A-

Açıldığı günden itibaren yanlış uygulamaları ile gündeme gelen Çivril Devlet Hastanesinde şimdide Atık skandalı yaşanıyor. Özel bir alanda toplanması gereken atıkların hastanenin yan tarafında bulunan boş alana atılması tepki çekiyor.

Genç Çivril gazetesinde yer alan habere göre, Denizli Kamu Hastaneleri birliği genel sekreterliğine bağlı olan Bölge hastanesi iddiası ile açılan Çivril Devlet Hastanesinde skandallar bitmek bilmiyor.

Açıldığı günden beri tartışmaların odağında. Hizmete girmeden önce çatısının akması ve tuvaletlerinin tıkanmasıyla gündeme gelen Çivril Devlet Hastanesi, daha sonra da bir kapının görevli personelin üzerine düşmesi ile kamuoyunun gündemini meşgul etmişti. Hasta kabulüne başladıktan sonra yaptığı birçok uygulama ile Çivrillilerin tepkisini çeken Devlet Hastanesi bu seferde Diyaliz ünitesinde kullanılan ilaçların ambalaj ve kutularının hastanenin yan tarafında bulunan boş araziye atılmasıyla gündemde. 

Yıkılan eski hastanenin moloz atıklarının içine atılan ilaç kutuları hastaneye gelen vatandaşların tepkisine yol açtı. Diyaliz ünitesinde kullanıldığı anlaşılan yarısı boş yarısı hiç açılmamış paketlerden oluşan ilaç kutularının neden inşaat molozlarının arasına atıldığı akıllarda soru işareti bıraktı.

Bu konudaki tepkilerini dile getiren bazı hasta ve hasta yakınları “Buraya sağlık bulmak şifa bulmak için geliyoruz. Bekleme esnasında dışarıya çıktığımızda hemen yan tarafta bir sürü ilaç atığı görüyoruz. İçi dolu hiç açılmamış paketler var içerisindeki madde nedir ne değildir bilmiyoruz İlaç atıklarının atıldığı alan hastanenin çocuk parkının yakınında, çocuklar bu kutuları alsa dokunsa yada dolu paketleri açsa şifa bulacağız derken bir sürü hastalık kapacaklar. Hastane bahçesinde inşaat var diye inşaat alanının çöplük olarak kullanılması hastaneye hiç yakışmıyor.” dediler. 

Hastane yönetiminden konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmazken son günlerde yağan yağmur ile ilaç kutularının atıklarının yağmur suyu ile çevreye daha hızlı dağıldığı dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.