Çivril Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Kavuştu

Çivril Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Kavuştu

Çivril Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Kavuştu

A+A-

Çivril Devlet Hastanesi’nde Engelli Sağlık Kurulu Raporları verilmeye başlandı. Hastane bünyesinde oluşturulan heyetle birlikte özür oranı, maluliyet, vasi tayini, bakım hizmetleri gibi vatandaşların talepleri değerlendirilerek karara bağlanabilecek.

Çivril Devlet Hastanesi’nde yeni bir uygulama hayata geçti. Sağlık Bakanlığı’yla yapılan görüşmeler sonunda hastaneye engelli sağlık kurulu raporu düzenleme yetkisi verildi. Her Perşembe hastanede oluşturulacak heyetle birlikte özürlülük ölçütü sınıflandırması, adli heyet, işe giriş, okul kaydı, vasi tayini, akli meleke kontrolü, huzurevine giriş gibi alanlarda rapor verilebilecek. Vatandaşlar mesai saatleri içerisinde heyet için hastaneye başvuruda bulunabilecekler.

Rapor Başvuruları Kabul Edilmeye Başlandı

Denizli’de Engelli Sağlık Kurulu Heyet Raporu veren hastane sayısının 5’e çıktı. Denizli Devlet hastanesi, Servergazi hastanesi, Acıpayam ve Tavas Devlet Hastanelerinden sonra şimdi de Çivril Devlet Hastanesi’nde Engelli Sağlık Kurulu Raporu veriliyor. Tek bir hekimin yetkisi dışında kalan hususlarda veya mevzuat gereği sağlık kurulu raporu istenen durumlarda Çivril Devlet Hastanesi’nde daha önce rapor verilme yetkisi yoktu. Bundan sonra her Perşembe günü hastanede oluşturulacak heyetle birlikte Sağlık Kurulu raporu verilebilecek. Hastaların merkezde bulunan hastanelere gelmeden rapor işlemlerini ilçelerinde kolayca halledebilecek. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.