Çivril Meclisi'nin En Özel Oturumu

Çivril Meclisi'nin En Özel Oturumu

Çivril Belediyesi, Çocuk Meclisi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile özel bir oturum gerçekleştirildi.

A+A-

Belediye meclis salonunda yapılan oturum, Küçük Başkan Zeynep Ece Bakır'ın Selamlaması ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anması ile başladı. Toplantıda, 4 ortaokuldan 40 çocuk meclis üyesi vardı.

Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Ece Bakır, toplantıda yapmış olduğu konuşmasında, Türk milletinin 98 yıl önce ulusal egemenliğine göz diken düşmanlara fırsat vermediğini ifade etti. Meclisin küçük üyelerinin taleplerini tek tek not alındı ve oy birliği ile kabul edildi.

Çivril'in daha iyi yönetilmesi için herkesin çok daha fazla çalışması gerektiğini belirten Bakır; Çok çalışarak çok proje üretmeleri gerektiğini, kendilerine bu mirası bırakan atalarına ve büyüklere layık olmak için ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını, ülkeyi hep beraber çok daha ileri seviyelere taşımak mecburiyetin olduklarını dile getirdi.

Küçük Bakır’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven ise demokrasiye ilk adımların atıldığı, meclisin açıldığı günün, çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin anlamlı olduğunu dile getirdi.

Gelecekte Sizler Yöneteceksiniz

Meclislerin halkın yönetiminin temsil edildiği merkezler olduğuna dikkatleri çeken Güven, şu anda bulundukları meclisin Çivrili yöneten üyelerden toplandığını ve Çivril'i yönettikleri bir mekan olduğunu, bir gün gelecek bu mecliste Çivril'i yönetenlerin arasında bu çocukların da olacağına inandığını söyledi.

Demokrasinin olmazsa olmazının, yönetimlerin halk iradesi ile olması olduğunu söyleyen Başkan Güven, Çivril de vatandaşların her mahalleyi temsilen meclis üyeleri seçtiğini, bu meclise gönderdiklerini, onların da Çivril'i yönettiğini, bu halkın iradesinin, bu meclislerde en iyi şekilde temsil edileceğini ve yönetimlerin her zaman mecliste yani halkta kalacağını, Çivril'de bu meclis üyelerinin Çivril'i yönetiyorken, herkesin sorumluluğu ölçüsünde mücadele ettiğini, çözüm bulduğunu, hizmet ürettiğini ve bu sayede, ülkede bu halkın yönetimi yani demokrasinin, ilelebet devam edeceğini vurguladı.


Çocuklara iyi yönetici olmaları için çok çalışmaları gerektiğini de dile getiren Güven, bir gün, Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, Bakan, TBMM Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı koltuğunda onların da olacağını, o dönem geldiğinde ülkeyi daha iyi yönetmeleri için kendilerini daha iyi yetiştirmeleri gerektiğini, iyi okumaları, iyi bir eğitim almaları ve başarılı olmaları gerektiğini, çocukların geleceğe sahip çıktıkları ölçüde ülkemizin geleceğinin daha aydınlık olacağını ve yalnızca ülkemizin geleceği değil, bütün dünyanın geleceğinin daha aydın olacağını dile getirerek böylece barış ve huzurun hakim olacağını, bunun da çocuklar sayesinde olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.