Çivril’de Tarih Kokan Bir Gezi

Çivril’de Tarih Kokan Bir Gezi

Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu öğrencileri Çivril Belediyesi tarafından organize edilen “Miryokefalon Savaşı İzinde Kültür Gezisi”ne katılımda bulundular.

A+A-

Çivril Belediyesi Kültür hizmetleri çerçevesinde Miryokefalon Savaşı İzinde Kültür Gezisi, yapıldı. Programa Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu öğrencileri katılımda bulundular. Çivril Belediyesince tertiplenen kültür gezisinde öğrenciler Anadolu’da Türk hakimiyetinin kabul edilmiş olduğu Miryokefalon Savaşının kazanıldığı Çivril ilçesi topraklarındaki Düzbel civarı ve Küfü Çayı’nın olduğu mevkide incelemeler yaptılar.

Denizli’den erken saatlerde yola çıkan öğrencilerin ilk durakları medeniyetlere ilk beşiklik etmiş olan Tunç dönemine kadar 5 bin senelik bir tarihi aydınlatan Beyce Sultan Höyüğü’ydü. Daha sonra çay molası vermiş olan öğrenciler Anadolu’nun tapusunun alınmış olduğu Miryokefalon Savaşı’nın yapıldığı alan olarak kabul edilmiş olan Düzbel civarı ve Küfü Çayı’na doğru hareket ettiler.

Çivril Olduğu Kesindir

Gezi ekibinde olan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kılıç, 17 Eylül 1176’da gerçekleşen Miryokefalon Savaşı’nın Anadolu Türk tarihinin 2. büyük savaşı olduğunu ifade ederek, bu savaşın nerede meydana geldiği, kuvvetlerin nerede çarpıştığı, gibi konularda farklı farklı bölgelerden çıkan iddialı sesler ile devam ettiğini, ama bu iddiaya sahip kişilerin ortaya koydukları kaynakların ve tarihi kaynaklarda geçen arkeolojik buluntuların bu savaşın Çivril’de meydana geldiği ispatladığını dile getirdi.

Geziye katılmış olan öğrenciler Anadolu’da Türk hakimiyetinin kabul edilmiş olduğu Miryokefalon Savaşının kazanıldığı yerleri daha yakından görme olanağı sağlamış olan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’e teşekkürlerini ilettiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.