Çocuklar Camilerde Serinleyecek

Çocuklar Camilerde Serinleyecek

Merkezefendi Belediyesi’nce ilçedeki camilerde yaz kurslarına katılımda bulunan çocuklar için spor oyunları yapılıyor.

A+A-

‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’ ismi ile yapılan etkinlikte camiler kendi takımlarını çıkarıp Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’ndeki sportif faaliyetlere katılacaklar. Bunun yanından geçtiğimiz sene ilk defa gerçekleştirilen ‘Merkezefendili çocuklar camilerde buluşuyor, her gün dondurma ile serinliyor’ projesi de bu sene yeniden uygulanacak.

Eğitim-öğretimin yaz tatiline girmesi ile beraber camilerde Kur’an kursları da başladı. Merkezefendi’deki camilerde de çocuklar kurslara katılımda bulunuyor. Merkezefendi Belediyesi, kurslardaki çocuklar için spor şenlikleri hazırlamaya başladı. Merkezefendi Belediyesi’nce ilçede bulunan camilerde yaz kurslarına katılımda bulunan çocuklar için spor oyunları yapılıyor. ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’ ismi ile yapılacak olan spor oyunlarında camiler, spor faaliyetleri için kendi takımlarını çıkaracaklar. Çocuklar futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm koşusu ve bayrak yarışı, satranç ve dart gibi dallardan istediklerine katılabilecekler. Turnuvalara katılma talebi olan takımlar 6 Temmuz tarihine dek durumunu Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ ne haber edecek.

Şenlikler 9 Temmuz’da başlayacak  ve Merkezefendi Belediyesi Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Çocukların ulaşımıysa ücretsiz servislerle yapılacak. Turnuva sonunda dereceye girenlere sürpriz hediyeler sunulacak.

“TÜRKİYE’DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK BİR ŞENLİK OLACAK”

Merkezefendi Belediyesi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda yapılan toplantı ile ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,  ‘Cami Çocukları Yaz Spor Şenlikleri’nin Türkiye’de isminden söz ettirecek bir proje olduğunu,  bu sene geçen yıla göre işin bir ayağının daha oluşturulduğunu, bu yılı 2 ayak üzerinden götürdüklerini,  Bir tanesinin ‘Merkezefendi’deki çocuklar camiyle buluşuyor, her gün dondurmayla serinliyor’ projesi olduğunu, bu projeyi geçen sene yıl test ettiklerini, bu sene de daha kapsamlı hale getirdiklerini, bu yıl bir de spor şenliklerinin olduğunu, Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’ni cami çocukları ile alakalı yaz spor oyunları için bir merkez haline getirme hakkında bir karar aldıklarını, her camiden mutlaka bir takımın çıkması gerektiğini,  bu oyunların Türkiye çapında isminden söz ettirecek bir proje olacağını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.