Cola Turka 335 milyon liraya Japon

Cola Turka 335 milyon liraya Japon

YILDIZ Holding, atıştırmalık kategorisine odaklanma çalışmaları kapsamında, içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Meyve Suları’nın yüzde 90 hissesini Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’ya satmaya karar verdi. Hisselerin yüzde 90’ı 335 milyon

A+A-

Hisse devri sonrasında şirketler Türkiye operasyonlarını sürdürecek. Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları DyDo DRINCO çatısı altında tüketicilerle buluşmaya devam edecek.

1975 yılında kurulan Japonya merkezli içecek üreticisi DyDo DRINCO, Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından. DyDO DRINCO bünyesinde Daido Pharmaceutical Corporation isimli, Japon pazarının bir numaralı içecek üretici şirketi ile Tarami Corporation isimli sektör lideri kuru meyve reçeli/tatlı üreticisi bulunuyor. Bu grup şirketlerine ait ürünlerin ise, otomatlar aracılığı ile satışı yapılıyor.

 

Japonların satın alma işlemi de stratejik. Son yıllarda gazlı içecek pazarında Ortadoğu’yu hedef olarak seçen Japonlar bü ülkelerde satışta olan markaları gözüne kestirmişti. En çok Cola Turka ve Çamlıca gazozuna rağbet olduğunu gören Japonlar Yıldız Holding ile uzun pazarlık süreci geçirdi. İmzalar ise geçtiğimiz hafta atıldı. Japonlar özellikle Ortadoğu başta olmak üzere kendi pazarlarında da satışta olan markaları büyütecekler ana hedef ise körfez pazarı. Yeni ürünler de piyasaya sürülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.