Cumhuriyet Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi

Cumhuriyet Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi

Pamukkale Belediyesi, hayırsever Müşerref Aktaş ve ailesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün desteğiyle Cumhuriyet Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi yapımına başlıyor. Söz konusu Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalandı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi Hüseyin Gürlesin’in, 3 yıldır mahallenin gündeminde olan ancak çözüme kavuşmayan Aile Sağlığı Merkezi yapımı için sürdürdüğü çalışmalar meyvesini verdi, hizmet binası yapım aşamasına geldi.

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin ve Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan Aile Sağlığı Merkezi yapımı için Pamukkale Belediyesi’nde protokol imzaladı. Başkan Gürlesin, burada yaptığı açıklamada hizmet binası hakkında bilgi verdi. Aile Sağlığı Merkezi yapımı için mahalleden yoğun bir talep geldiğini kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

‘Pamukkale Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’yle yeni bir protokole imza atacağız. Protokolümüzün içeriği Cumhuriyet Mahallemize Aile Sağlığı Merkezi binası inşa yapılmasıdır. Bu mahallemizin en önemli isteklerinden bir tanesidir. Aile sağlığı yapımı için bize yoğun bir talep geliyordu. Gelen bilgiye göre 3 yıldan beri mahallenin gündeminde olan bir konudur. İnşallah yapımı bize nasip olacak. Sağlık herşeyin başıdır. Birinci derece asli vazifemiz değil ama sorumluluk göstererek ciddi girişimlerimiz oldu. Yapımı noktasında son aşamaya gelindi. Yakında inşasına başlayacağız ve hizmet verdiğini de göreceğiz. Ben bize katkılarından dolayı Halk Sağlığı Müdürü’müz Veli Kılıçarslan’a teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü hak eden ise burada hisseli alanda en büyük yeri olan 942 m2 alanın 346 m2’sini bize bağışlayan Müşerref Aktaş’a etmek istiyorum. Bu alan hem bize yaramıyordu hem de Aktaş’a yaramıyordu. Atıl kalan bir yerdi. Buraya sağlık ocağının yapımı için gelen talebi yerine getirmek istiyorduk. Hem bu talep karşılanacak hem de aile sağlığı merkezine Müşerref Aktaş’ın büyüklerinin isminin verilmesi gerçekleşmiş olacak. Bu Pamukkale Belediyesi’nin bir başarısıdır. Biz bu konuya eğilmeseydik bu noktaya gelmeyecekti. Çok ciddi proje hazırlandı.

Sağlık alanındaki çalışmalarımız bununla sınırlı değildir. Daha önce Karahayıt Mahallesi’ne 112 Acil Servis yapımı için ilgili protokol imzalamıştık. Şuanda orada çalışma da başladı. Oranın da temeli atıldı. Pamukkale Belediyesi’nin farkı burada görülüyor. İnsanlarımızın sağlığıyla da ilgileniyoruz. Kurumlar arası işbirliğiyle oranın da binasının inşasını öz kaynaklarımızla biz yapacağız.’

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR

Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılıçarslan da Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin’in mahalledeki önemli bir eksikliği giderdiğine dikkat çekerek, ‘Başkanımız her hizmette olduğu gibi sağlık alanında da çok büyük destekleri oldu ve bizleri yüreklendirdi. Biz, bu tür konularda biraz korkak yaklaşabiliyoruz. Hayırseverlerimiz vatandaş için yapabileceklerini yaptı. Bizler de örnek aldık, cesaretlendik. Özellikle Cumhuriyet Mahallesi’nde çok büyük bir ihtiyaç vardı bunun da bilincinde olarak başkanımız çok büyük çaba harcadı. Bizlerle sürekli irtibat halinde karşılıklı işbirliğiyle böyle bir proje ortaya çıktı. İnşallah bu hizmetlerin devamıyla birlikte vatandaşımız daha kaliteli hizmeti alabilecek. Başkanımız Hüseyin Gürlesin sayesinde inşallah en kısa sürede tesisin yapımına başlanacak. Kendisinden Allah razı olsun’ dedi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak ile sağlığı merkezi 3 kattan oluşacak. Merkez, 1. kat 140 m2, 2. ve 3. kat ise 170’şer m2 olmak üzere toplamda 500 m2’ye yakın olacak. Çok şık, çok nezih ve bilinen aile sağlığı merkezlerinden daha da güzel bir eser olacak. İçinde mahallenin sağlık alanındaki nerdeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği tıbbı malzeme bulunacak. Doktor, hemşire ve ebe gibi sağlık personeli burada mahalle sakinlerinin sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Başkan Gürlesin protokolün ardından hayırsever Müşerref Aktaş’ın evine giderek kendisini ziyaret ederek protokolün imzalandığını yakında inşaata başlanacağı müjdesini verdi.

İSMİ MEHMET SALİH KARAOĞLAN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ OLACAK

Hayırsever Aktaş da, bu kadar güzel bir hizmet için kendisine katkı sunması için fırsat verdiğinden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür ederek, ‘Başkanımız, böylesi bir hayır noktasında bu fırsatıbizlere sundu. Ben de seve seve hemen kabul ettim. İnşallah burası sonsuza kadar şifa dağıtacak. Merhum babamın ismi Mehmet Salih Karaoğlan’ın ismi verilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.