Daha Temiz Bir Çevre İçin

Daha Temiz Bir Çevre İçin

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kent Konseyi'nin yaptığı organizasyonda öğrencilere atık yönetimi ile alakalı eğitim verdi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Benim Mahallem projesi çerçevesinde Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine yönelik atıklar ile alakalı bir eğitim programı yaptı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan Semra Barkan, Denizli ilinde çöplerin siyah ve mavi olmak üzere iki değişik poşetlerde toplanıp Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne götürüldüğünü ve burada çevreye zarar vermeksizin bertaraf edildiğini dile getirdi.

Atık Yağlar Çok Farklı

Geri dönüşümü mümkün olan atıkların mavi poşetlerde toplandığını, böylece  ekonomiye geri kazandırılabildiğini vurgulayan Barkan, atık yağlarınsa farklı bir konu olduğunu, atık yağların toprağa, suya ve kanalizasyona karışmaması gerektiğini, bu atık yağların doğaya zarar verdiğini, bunları lisanslı firmaların ve belediyelerin topladığını, daha temiz bir çevre için atıklar ile alakalı herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.