Damacanayı Kimin Taşıyacağına Böyle Karar Verdiler

Damacanayı Kimin Taşıyacağına Böyle Karar Verdiler

Bugün Çardak’ta yaşanan ve güvenlik kameralarına yansıyan olay görenleri gülümsetmeye yetti. İşte detaylar…

A+A-

Denizli ilinin Çardak ilçesinde evlere damacana su servisi yapıyor olan iki görevli, apartmana suyu kimin taşıyacağına taş makas oyunu ile karar verdiler. Güvenlik kamerasının ise o anları görüntülediğinden haberleri yoktu. Ayrıca ikilinin taş makas oyununun 5 defa tekrar etmesi de ilginç anlar meydana getirdi.

Taş, Kağıt, Makas

Çardak ilçesinde damacana su satışı işi yapan bir firmada çalışmakta olan Hilmi Çeker ile Ramazan Yüksel, sipariş verilmiş olan apartmanın önüne motosiklet ile geldiler. Binanın giriş kapısının önünde duran Ramazan Yüksel’le Hilmi Çeker, evvela 20 kg’lık damacanayı apartmanın 3. katına kimin çıkaracağı ile alakalı anlaşamadılar. 2 arkadaş, suyu taşıyacak kişiyi, taş makas oynayıp tespit etmeye karar verdiler. 5 defa taş makas oynayan ikiliden Hilmi Çeker, yenilince damacanayı yüklendi. Çeker, suyu taşırken, arkadaşı Ramazan Yüksel de  cep telefonuyla arkadaşını su taşırken kaydetti.

Taş, Kağıt, Makas Nasıl Oynanır?

Eller yumruk yapılır ve karşılıklı bir şekilde ortaya doğru uzatılır. Taş, Kağıt, Makas sözcüklerinin söylenmesi ve her kelimede yumrukların avuç içine vurulması ile 3. Kelimeden sonra hareket gerçekleştirilir. Yapılan harekete göre taş makası kırar ve kazanır. Kağıt taşı yutar; makas kağıdı keser. Bu kurallara göre de oyun devam eder gider.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.