Değişime Siz De Güç Verin

Değişime Siz De Güç Verin

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirgemek için bir süre evvel başlatılan "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi çerçevesinde Denizli ilinde yaşayanların bireysel karbon salımlarını hesaplayacak "karbon ayakizi hesaplama aracı" yapıldı.

 

İklim değişikliğinin ileriki senelerde insan hayatına verecek olduğu zararı en aza indirmek amacı ile bir süre evvel "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesini başlatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, halkın bireysel olarak iklim değişikliğine etkisini ölçecek bir hesaplama aracı yaptı. Denizli halkının bireysel karbon salımlarını hesaplamak amacı ile geliştirilmiş olan karbon ayakizi hesaplama aracı https://form.jotform.com/RECTurkiye/karbon-ayakizi-hesaplama isimli internet sitesinden hizmet vermeye başladı. Bireysel karbon ayakizinin, vatandaşların elektrik ve yakıt tüketiminden kaynaklanmış olan doğrudan salımlarla kullandıkları ürünlerden kaynaklanan dolaylı salımlar olduğuna dikkatleri çekildi.

 

Harcanan enerjiye dikkat

 

Hesaplama aracıyla kişilerin öncelikle karbon salımlarını belirlemeleri daha sonra ise bu zararlı gazları daha yaşanabilir bir Denizli için azaltmaları gerektiğini görmeleri hedeflendi. Zararlı gaz salımlarını azaltmak amacı ile yerli üreticilerden satın alınacak ürünle ithal alınacak ürünler arasındaki harcanan akaryakıt miktarı örnek olarak verilirken, sezonu dışında tüketilmiş olan yiyeceklerin gizlenebilmesi için harcanan enerjinin de yine karbon salımını arttıracağı ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.