Demirtaş: Geleceğimizi Çaldılar!

Demirtaş: Geleceğimizi Çaldılar!

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından kahvaltılı istişare toplantısı düzenlendi.

A+A-

Acıpayam asfaltı üzerindeki Suada resteurantta  gerçekleştirilen toplantıya TES Genel Merkez Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş, TES yöneticileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.     

GELECEĞİMİZİ ÇALDILAR

Toplantının açış konuşmasını yapan Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş, “Son bir yılda enflasyonun yüzde 9,5 olduğunu belirterek,  Doğalgaza, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları bir yıl içinde yüzde 12,5 arttı. Et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailenin zorunlu harcamaları tam 434 lira yükseldi.Memnun konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi ama bir yıl içinde gerçekler ortaya çıktı. Kim haklı, kim haksız belli oldu. Dün ne dediysek, bugün de aynısını söylüyoruz.Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan memnun konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler? Memuru unutup, haksızlığa, adaletsizliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler, öğretmeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar.

Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, evini dahi ısıtamayan 32 milyonun karşısına ne yüzle çıkacaklar?Son olarak yönetici atamalarında yaşanan rezaleti hepimiz, ibretle ve hayretle takip ettik. Sürerek, tehdit ederek, görevden alarak memuru sindirmeye çalışanları gördük. İsimlerini adalet koyanların, adaleti, hakkaniyeti, liyakati nasıl katlettiklerine şahit olduk. “Sendikacıyız, hak arıyoruz” diyenlerin, nasıl kul hakkı yediklerini gördük. Bu anlayış, bu zihniyet, memurların ve emeklilerin yıllarını çaldı, geleceğini kararttı. 2014 yılının tamamı için aldıkları 123 lira zammı anlata anlata bitiremeyen, 2015 yılında tam bir skandala imza atan ve yüzde 3+3 sefalet ücretine “Evet” diyen,İktidarın bir emri ile süt dökmüş kediye dönen,Meydanlara inemeyen,Masaya yumruğunu vuramayan, Memurun önüne çıkamayan, kamuya bir virüs gibi yerleşmiş asalak sendikacılar, bu hezimetin baş mimarıdır” dedi.

“BEDEL ÖDÜYORUZ”

TES Genel Merkez Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan da yaptığı konuşmada, “ Memurlarımız 1 yıldır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı bu ihanetin bedelini ödüyor. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği, memurları 123, emeklileri 140 TL zamma mahkûm etti.   Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi dahi gasp edildi. Bunlar sesini çıkaramadı.123 lira toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin ilk teklifi olan yüzde 3+ 3 maaş zammından bile daha düşük bir zam demek.  123 lira en düşük memur maaşına yüzde 6,6; ortalama memur maaşına yüzde 5,2 artış demek.   Böyle olunca, memur maaşları Hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı, memurların aylık zararı ortalama 200 lirayı aştı.Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi yönünden de zarara uğradık.Ne yazık ki bu eziyet 2014 yılıyla da sınırlı değil. 2015 için de %3+%3 zam kabul edildi.Bütün bu yaşananlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon hala durumdan son derece memnun. Allah için çıkıp bir açıklama dahi yapamıyor. “Memur maaşı eridi” diyemiyor. Hatta bizim ek zam talebimize de, karşı çıkıyor. Memuru masada mağdur eden bu konfederasyona gereken cevabı yine biz, kamu çalışanları verecektir” diye konuştu.

İKİ İLÇEYE ATAMA

Konuşmaların ardından TES Pamukkale İlçe Temsilciliğine Selahattin ok, Merkezefendi İlçe Temsilciliğine de İhsan Samet Mengüarslan atandı. Toplantıda sendika üyeleri kurumlarında karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. MESUT GÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.