Demokrasi İttifakında 4 Parti

Demokrasi İttifakında 4 Parti

Muhalefet partilerinin  ittifak arayışları neticelendi. 4 parti 24 Haziran erken seçiminde milletvekili seçimleri için anlaşma yaptı.

A+A-

Alınan bilgilere göre, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti temsilcileri dün akşam sularında bir toplantı yaptı.

Yapılan toplantıda , 4'lü ittifak yapılması için tam anlaşma sağlandı. 6 Mayıs tarihine kadar Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilecek olan ittifak protokolünün son düzenlemeleri de yapılacak. Buna göre, protokolde parlamenter sistem ve adalet vurgusu dikkatleri çekiyor.  İttifaka niçin ihtiyaç duyulduğu ve neyi amaçladığı da anlatılıyor.

İKİ İSİM BELİRLENDİ

Görüşmede ittifakın ismi de değerlendirildi: Ortaya 2 isim çıktı Fakat ittifakın isminde Başkanların karar vereceği öğrenildi. O isimlerden birinin "demokrasi ittifakı" olduğu ifade ediliyor.

İttifak ile alakalı resmi açıklamanınsa perşembe günü yapılması bekleniyor. 4 partinin genel başkanının ortak açıklama ile duyuracağı ittifakın ismi de o zaman açıklanacak.

Bu kararın ardından, Cumhur İttifakının dışında kalan 8 partiden  4'ünün seçimlere birlikte girmesi kesinleşmiş oldu.  HDP, Vatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve Hüda-Par'ın ise şimdilik seçimlere tek başına girmeleri bekleniyor.

SÜRPRİZ BİR İSİM

Ayrıca, CHP'nin ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ı ise kabul etmesi durumunda listesinden aday gösterip ittifakın "daha geniş bir tabana yayılmasını hedeflediği  öğrenildi...

Bu çerçevede milletvekili listesinde bulunacak bir diğer ismin Abdülatif Şener olabileceği de konuşuluyor. Şener'in İstanbul ya da Düzce'den aday yapılabileceği kulisler konuşuluyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.