Denetimli Serbestlikle Serbest Kalanlar Topluma Kazandırılacak

Denetimli Serbestlikle Serbest Kalanlar Topluma Kazandırılacak

Denetimli Serbestlikle Serbest Kalanlar Topluma Kazandırılacak

A+A-

Denizlide kamu güvenliğinin sağlanması, mağdura verilen zararın giderilmesi, hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi, toplumla iç içe olan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması için, denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan kişileri hukuki konularda bilinçlendirmek ve bu konularda farkındalık oluşturmak amacıyla hukuki yardım yapılmasını, hukuki konularda kişisel gelişim seminerleri verilmesi düzenlenmiştir.

Bu kapsamda denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan yükümlülere baro avukatlarınca; hukuk ile ilgili genel bilgiler, aile içi şiddet, işlenen suçun mağdurlar üzerindeki etkisi, hukuk okur yazarlığı vb. konularda seminerler verilecektir. İşbirliği protokolü Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan ile 11/12/2017 tarihinde imzalanmıştır. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz; Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere hukuk bilgisi noktasında farkındalık oluşturmanın kişilerin suçtan uzak durması noktasında önemli olduğunu ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.

Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan; Denizli Barosu olarak tüm vatandaşların olduğu gibi hükümlülerinde hukuki konularda bilgilendirilmelerinin yeniden suça bulaşma noktasında önleyici bir faaliyet olacağını ifade etmiş olup imkanları doğrultusunda yardımcı olabileceklerini belirtmiştir.

DENETİMLİ SERBESTLİK VE TÜRK KIZILAYI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Denizlide kamu güvenliğinin sağlanması, hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi, yeniden topluma kazandırılması için yürütülen denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında, ihtiyaç sahibi yükümlü, eski hükümlü ve birinci dereceden aile üyelerine ayni yardım yapılarak kişilerin desteklenmesi amacıyla Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanlığı arasında "DENETİMLİ SERBESTLİK ALTINDAKİ YÜKÜMLÜLERE VE AİLELERİNE YARDIM YAPILMASI" konusunda işbirliği protokolü düzenlenmiştir.

İşbirliği protokolü Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ile 11/12/2017 tarihinde imzalanmıştır. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz; her ne kadar kişiler suç işlemiş olsada cezalarını çektikten sonra topluma yeniden kazandırılmalarının önemli olduğunu ve bu konuda tüm kurumlara düşen görevler olduğunu vurgulamış, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otcu; Kızılay olarak tüm vatandaşların olduğu gibi hükümlülerin ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine de kapılarının açık olduğunu, ulaşabildikleri her ihtiyaç sahibine imkanları doğrultusunda yardımcı olabileceklerini belirtmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.