Denizli ''Kazan'' YAZ-AR-BİR ''Kepçe''

Denizli ''Kazan'' YAZ-AR-BİR ''Kepçe''

Honaz Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrenciler sanatla iç içe bir gün yaşadı. Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin (YAZ-AR- BİR), katkılarıyla gerçekleştirilen program Çocuk kitapları yazarı Hasan Kallimci’nin “okumak ve yazmak” başlıklı konuşması ile başl

A+A-

“ŞİİR VE TÜRKÜ PROGRAMI”, “ÖĞRENCİ YAZAR BULUŞMASI”, “ŞİİR SOHBETİ”, HONAZ CUMHURİYET İLKOKULUNDA SANAT ŞENLİĞİ…“KARİKATÜR SERGİSİ” VE “KİTAP SERGİSİ”, YAPILDI.

Honaz Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrenciler sanatla iç içe bir gün yaşadı. Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin (YAZ-AR- BİR), katkılarıyla gerçekleştirilen program Çocuk kitapları yazarı Hasan Kallimci’nin “okumak ve yazmak” başlıklı konuşması ile başladı. Öğrencilere okumanın ve yazmanın önemini anlatan yazar Kallimci, kendi şiirlerinden örnekler vererek “şiiri” anlattı. Tekerleme örnekleri vererek “tekerlemeyi” anlattı. Öğrencileri sahneye davet ederek onlarla birlikte şiir okudu ve tekerlemeler söyledi. Programın sonuna doğru Hasan Kallimci’nin sorduğu bilmecelere cevap vermek için öğrenciler birbirleriyle yarıştı.

“Abdülkadir Uslu Karikatür Sergisi”nin açılışını İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Serkan Saydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Demirbilek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Duran, Honaz Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Erol Kaytazci birlikte yaptı. Karikatürist ve YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, izleyicilere ve protokole sergide yer alan karikatürlerle ilgili bilgiler verdi. YAZ-AR- BİR üyelerinin kitaplarından oluşan kitap sergisi öğrencilerin ilgisini çekti. Yazar ve şairler kitaplarını öğrencilere hediye ettiler.

Şiir ve Türkü programı, YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun açış konuşmasıyla başladı. Uslu; öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirterek, bugün hatıralarınızda yer alacak bir gün yaşayacaksınız, umarım eğlenirsiniz.”dedi. Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Demirbilek de okumanın öneminden bahsederek, şairlere, sanatçılara ve programda emeği olanlara teşekkür etti.

İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Serkan Saydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Demirbilek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Duran, Honaz Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Erol Kaytazci, YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun da izlediği programda Şairler kendi şiirlerini okudular. Etkinliğe katılan şairler: Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Ahmet Sarı, Hasan Kallimci, Kadir Yatağan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Mehmet Aslan, Nermin Ayduran, Melahat Kuzu, Ezgar Ergün, Meral Gökkaya. Şiir ve Türkü dinletisinde, öğrencisi Emine Hanım Gökçe de öğrenciler adına bir şiir okudu. Anadolu Folk Rock Sanatçısı Hurşit Türkay ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Arzuman ve ilkokul öğrencisi Mehmet Ali Arzuman söyledikleri türkülerle, öğrencileri ve izleyicileri eğlendirdiler.

Program sonunda YAZ-AR- BİR Genel başkanı Abdülkadir Uslu, Okul Müdürü Erol Kaytazci’ye günün anısına bir şilt takdim etti. Katılan şairlere ve emeği geçenler teşekkür belgeleri, Garnizon Komutanı Üsteğmen Serkan Saydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Demirbilek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Duran tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.