Denizli, Çekişmeli Bir Final İzledi

Denizli, Çekişmeli Bir Final İzledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılan Spor Oyunları Kompleksi’nde 2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final karşılaşmaları yapıldı.

A+A-

Şampiyonaya Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca organize edilen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 56 sporcuyla çok sayıda takım katılımda bulundu. Final karşılaşmaları ile beraber Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu karşılaşmaları Denizli ilinde yapıldı.

 

Türkiye’nin dört bir tarafından geldiler

 

Başkan Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve Atlı Cirit karşılaşmalarına ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Türkiye’nin dört bir tarafından gelmiş olan sporcuların burada yarıştıklarını ve çekişmeli yarışların olduğunu, Denizli’de bu organizasyonun yapılmasının en büyük sebebinin, geleneksel spor oyunları anlamında yapmış oldukları bu tesisin, burasının hem atlı cirit, hem atlı okçuluk ve hem de uluslar arası standartlarda yapılacak sporlara uygun bir tesis olduğunu dile getirdi.

 

“Geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz”

 

Denizli’de geleneksel sporları canlı tutmak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gayret göstermeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Osman Zolan, geçtiğimiz sene burada yarı finali yaptıklarını, bu sene de Türkiye Şampiyonası’nın finalini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını, İyi ki ata sporuna ve geleneksel sporlara sahip çıktıklarını, Denizlili hemşerilerinde bu coşku ve güzelliğe şahitlik ediyor olduklarını belirtti.

 

Şampiyona finali çok çekişmeli geçti

 

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonasının finalinde büyükler genel klasmanda Alperen Alkan birinci, Rayif Yavuz ikinci, Yavuz Ayaz ise üçüncü oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.