Denizli, Tarihiyle Özdeşleşiyor

Denizli, Tarihiyle Özdeşleşiyor

Kentin tarihi değerlerine yönelik yaptığı hizmetlerle büyük takdir kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cezmi Ökten 1 Evini restore ederek Denizli halkının hizmetine sunacak.

A+A-

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları restorasyon çalışmalarıyla yeniden şehre kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin unutulmaya yüz tutmuş zenginliklerini eski ihtişamına kavuşturmaya devam ediyor. Bugüne kadar yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi yapıyı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 121 Dev Proje kapsamında Cezmi Ökten 1 Evinde de restorasyon çalışmalarına başladı. 1950’li yıllarda ahşap karkaslı tarzda, kerpiç dolgulu malzeme kullanılarak inşa edilen ve uzun yıllardır yıkılma tehlikesi yaşayan tarihi bina bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında restorasyon işlemlerine başlanan ve 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan Cezmi Ökten 1 Evi, diğer tarihi yapılar gibi orijinal hali korunarak kentin değerleri arasına katılacak.

Eşsiz değerler kente yeniden kazandırılıyor

Denizli’nin tarihi mirasına sahip çıktıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kentimizin unutulmaya yüz tutmuş bu binaları onlarca yıllık varlığıyla şehir hafızasının kilometre taşlarıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihi yapılarımızı orijinaline uygun şekilde restore ediyoruz. Bu eşsiz değerleri yeniden kentimize kazandırdıktan sonra farklı uygulamalarla vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.