Denizli, Yerli Üretimde Yer Alıyor

Denizli, Yerli Üretimde Yer Alıyor

Denizli, Yerli Üretimde Yer Alıyor

A+A-

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen yerli otomobil tanıtımına katıldı. Erdoğan, yerli otomobilin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, “Külliyede tarihe tanıklık ettik. Yerli otomobil üretimi için ortaya çıkan babayiğitler arasında, başta hemşerimiz Zorlu olmak üzere Anadolu, BMC, Kıraça Holding ve Turkcell beşli ortak girişim grubunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Yerli otomobil üretecek “babayiğitler” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan da, beşli ortak girişim grubu olan Anadolu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Denizlili Zorlu Grubu tarafından üretilecek yerli otomobilin tanıtım toplantısında hazır bulundu.  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada, "Babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular, bize de onlara gereken her yerde destek vermek düşer. Şimdiden açıklıyorum, piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim" dedi.

Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Merhum Muhammed Ali, ‘Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur’ diyor. Bizim de bugün ortak girişim grubunun tanıtımı için bir araya geldiğimiz markası Türk, tasarımı Türk, mühendisliği Türk, üretimi Türk, pazarlaması Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Aslında bu milletimizin de hayaliydi. Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında özel bir yere sahip olduğuna inandığım bu projede en küçük bir gecikme istemiyoruz. Karşınıza çıkacak sorunların çözümü, engellerin aşılması noktasında cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim” diye konuştu.

Halen TÜBİTAK bünyesinde üzerinde çalışmalar yapılan platformun, girişim grubunun emrinde olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğrudan hibrid ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun, biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türk milletini bu büyük hayaliyle buluştursunlar. Bizim bu heyecanımız ve destek beyanımız ortak girişim grubuna özel değildir. Biz ülkemizi geleceğe taşıyacak, hedeflerini yaklaştıracak adım atma niyetine ve samimiyetine sahip herkes için aynı hissiyata sahibiz. Eğer bu proje için daha önceleri başkaları aynı iradeyi ve kararlılığı göstermiş olsalardı onların da yanında yer alacaktık. Bundan sonra da hangi alan olursa olsun projesi olanlara kapımız açıktır” dedi.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: YERLİ OTOMOBİLDE DENİZLİ’NİN OLMASI BİZLERİ GURURLANDIRDI

“Külliyede tarihe tanıklık ettik. Türkiye’nin yerli ve milli bir araba üretmesi çok önemliydi.” diyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, şöyle konuştu: “Teknik altyapımız, mühendisimiz ve işgücümüz yerli otomobili üretecek seviyededir. Türk mühendislerimizin geliştireceği aracımız, en güzel tasarım ve işçilikle yollara çıkacaktır. Türkiye'nin yerli otomobili, ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Devletimizin desteği ve ‘babayiğit’ sanayicilerimizin özverisi ile yerli otomobil, 2023 hedefleri arasında önemli yer tutacaktır. Beşli ortak girişim grubu içinde Denizlili Zorlu Grubun yer alması bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu başta olmak üzere ortak girişimde yer alan Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding ve Turkcell gruplarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.