Denizli Barosu Lozan'ı Unutmadı

Denizli Barosu Lozan'ı Unutmadı

Denizli Barosu adına Başkan Av. Müjdat İlhan, Lozan Antlaşması'nın 94. yıldönümü sebebiyle bir açıklama yayınladı.

A+A-

Lozan Antlaşması'nın bağımsızlık ruhu olduğunu söyleyen İlhan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Modern Türkiye'nin kuruluş belgesi Lozan Barış Antlaşması'nın 94'ncü yılını, o şartları oluşturan büyük fedakarlıkları minnetle hatırlayarak bir kez daha anıyoruz.

Bugün hala bir takım çevreler tarafından ehemmiyeti anlaşılamamış, basite indirgenmek istenerek Lozan ile elde edilen kazanımların değersizleştirilmeye çalışıldığına hatta bu kazanımların bir kısmının yok olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. 

Kurtuluş Savaşı destanı sonrasında kanla yazılan zaferi siyasal zeminde de bir kazanıma dönüştüren, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sembolü Lozan Barış Antlaşması'na yönelik zaman zaman yükselen saldırıları; Sevr haritaları özlemi içinde, emperyal güçler karşısında diz çökmeyi marifet sayan tarih bilgisinden yoksun, vefa hissini kaybetmiş ve karanlığın Türkiye'deki kirli ellerinin son çırpınışları olarak görüyoruz.

Lozan'ın ruhu bağımsızlık ruhudur.

Ne terörle ne de katil sürülerinin çabaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Misak-ı Milli sınırları değişmez, değiştirilemez.  Yurttaşlar bu arzu içinde olanlara asla geçit vermeyecektir.

Lozan bir yol haritasıdır. Ve Lozan'ın pusulası 'Demokratik, laik hukuk devletini, çağdaş uygarlığı' işaret eder. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Lozan Barış Antlaşması'nın mimarları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere emeği geçen herkesi minnetle anarken, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.