Denizli CHP'nin 23 Nisan Mesajı

Denizli CHP'nin 23 Nisan Mesajı

95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızın ve bütün dünya çocuklarının da çoşkuyla katıldığı bir bayram haline gelmiştir.

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır.

 

Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğin garantisi” çocuklar için bir şenliktir.

 

23 Nisan sadece Çocuk Bayramı değildir, 95 yıl önce bir avuç gerçek Yurtsever, Mustafa Kemal’in çağrısı ile Ankara Bozkırında toplanıp “YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM” diyerek onursuzca onun bunun mandası olarak, sömürgesi olarak yaşayacağımıza, onurluca ölürüz, demişler. Elde avuçta olmayanlarla bir savaşa tutuşup namertleri bu memleketten kovmuşlar, denize dökmüşlerdir.

 

İşte böyle bir gün, 23 Nisan, memleketin, kanla, canla kurulmuş bir Cumhuriyetin ULUSAL EGEMENLİK Bayramı. Yediden yetmişe herkesin bayramı.

 

Büyük Atatürk’ün bu bayramı çocuklarımıza armağan etmesi, yepyeni bir geleceği, yani çocuklar ulusal egemenlik bilinci ile büyürse, yetişirse Cumhuriyet’te Türkiye Büyük Millet Meclisi de ebedi olur demiştir, bu düşünce ile çocuklarımıza armağan etmiştir.

 

Özellikle 12 Eylül’den sonra tüm ulusal günlerin olduğu gibi, 23 Nisan’ında içi boşaldı. Stadyumlarda yapılan bir iki saatlik gösterilerle kutlayıp bitirdik. Son yıllarda çeşitli bahanelerle milli bayramlarımız kutlamaları tamamen iptal edilmektedir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yüzlerinden gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

 

Bize bu bayramı armağan eden Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve ülkemizin ilk meclisinin üyelerini bir kez daha rahmetle anıyorum.

 

B.NURİ ÇAVUŞOĞLU

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.