Denizli'de Bir İlk

Denizli'de Bir İlk

“MEB onaylı Sertifika” alarak Fotoğrafçılığı daha profesyonel hale getirme çalışmaları ilk ürünlerini vermeye başladı.

A+A-

Fotoğraf meraklısı kişilerin bu işi bilinçli ve emeklerine değecek biçimde yapmaları için açılan kurslar sürerken bunların ilk adımı olan ”MEB onaylı Sertifika” alarak Fotoğrafı öğrenme çalışmaları ilk ürünlerini vermeye başladı.

Bu çerçevede kurs açan Özel Orhun Kara Güzel Sanatlar Kurs Merkezi Fotoğrafçılık Kursundan ilk mezunlarını verdi. Kursiyerler sertifikalarını aldılar ve mutluluklarını dile getirdiler. Kursta teorik eğitim verenlerin içinde olan Fotoğrafçı Zeki Akakça aynı zamanda kursa katılanlara alanda da uygulamalı eğitimler verip teorik bilgilerin pekişmesine katkı sağladı.

MEM’e bağlı olarak faaliyet gösteren merkez 2017 Aralık ve 2018 Mayıs aylarını kapsamış olan dönemde 168 saatlik program çerçevesinde açtığı Fotoğrafçılık kursuyla Denizli de ilk defa MEB onaylı Fotoğrafçılık Kursu belgesi veren özel kurum oldu.

Eğitimler Devam Edecek

Merkezin Müdürü ve kurucusu Orhun Kara; Denizli’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını, merkezin başta Resim, Fotoğraf vb. diğer sanat dallarında da kurslar açtığını, fotoğrafçılığın ilk defa yapılan bir faaliyetimiz olduğunu, 15 kişinin bu kursta teorik ve pratik eğitimlerini tamamladıklarını, sonrasında sahada uzun süre uygulamalı eğitimlerin yapıldığını, programın sonunda sınavlarda başarı gösterenlerin belge almaya hak kazandıklarını, LAFOT (Laodikya Fotoğraf Topluluğu) Mensuplarının yoğun ilgi göstermiş olduğu bu dönemki çalışmaların gelecek zamanda devam ettirileceğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.