Denizli'de Büyük Menderes "Kırmızı Alarm" veriyor!

Denizli'de Büyük Menderes "Kırmızı Alarm" veriyor!

Denizli'de Büyük Menderes Nehri'nin kırmızı renge bürünerek alarm vermesinden sonra Vali Hasan Karahan açıklamasında, "Ege'nin can damarını koruyamadık." diyerek sitem etti.

A+A-

Denizli'de Büyük Menderes Nehri alarm vermeye devam ediyor. 'Tekstil Sektöründe Temiz Üretimin Yaygınlaşması' adı altında başlatılan proje kapsamında evsel ve endüstriyel atıkların önüne geçmek için herkes bir araya geldi.

Barı Anadolu'nun en nehri olan Büyük Menderes Nehri, 1980'li yıllarda tekstilde yaşanan büyüme sayesinde sanayileşmeye başladı. Afyon'dan doğarak Uşak, Denizli ve Aydın'dan geçerek Ege Denizi'ne ulaşan Büyük Menderes Nehri'nin acısı bugünlerde yeniden ortaya çıktı.

Ege'nin Can Damarını Koruyamadık

Büyük Menderes Nehri'ni korumak için harekete geçen Doğal Hayatı Koruma Vakfı ( WWF) Türkiye, 3 yıl boyunca nehrin doğduğu noktadan denize döküldüğü yere karar 42 noktada ölçümler gerçekleştirerek kritik sonuçlar elde etti. Yeni başlatılan “Temiz Üretim” kampanyasının tanıtımı dün Denizli'de gerçekleştirildi. Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer ile Denizli Valisi Hasan Karahan ve küresel tekstil markaları Boyner Grup, H&M ve Inditex markalarından temsilciler de katıldı.

EKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, "Ülkemizde çok büyük öneme sahip olan Büyük Menderes Nehri'ni korumak için buradayız. Ülkemizde Denizli şu anda ihracat sıralamasında 8. sırada. Ancak su sorunları baş gösteriyor. Şu an hassas konuma bile geldi diyebiliriz." dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, "Ege'nin can damarını koruyamadık. Bunun için büyük üzüntü duyuyoruz. Kötü bir sınav verdiğimizi söyleyebiliriz. Hepimiz bu taşın altına elimizi sokmalıyız. Ortada çok büyük bir günah olduğunun farkındayız." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.