Denizli'de Çanakkale şehitlerine vefa yürüyüşü

Denizli'de Çanakkale şehitlerine vefa yürüyüşü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı etkinlikleri çerçevesinde Denizli'de 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirilirken şehitler içinde dualar edildi.

A+A-

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı etkinlikleri çerçevesinde Denizli'de 57. Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Denizli Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Denizli Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlik öncesinde 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Yeni Cami'de kılınan sabah namazının ardında vatandaşlar hep birlikte toplanarak şehitler için dualar ettiler.

Duanın hemen ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan Denizli Valiliği'ne kadar yürüdüler. Yüzlerce öğrenci ise ellerinde Atatürk ve Türk bayrakları taşıyarak 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Vatan Sana Canım Feda' sloganları atarak bu önemli güne destek verdiler.

Denizli Valiliği önünde yer alan Atatürk Anıtı'nda şehitler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar ayrıca Çanakkale Savaşları'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün büründüğü role değindi. Canavar, "57. Alay Arıburnu'nda muhteşem bir kahramanlık göstererek adeta destan yazdı. 18 Mart 1915'de yenik düşen düşman kahraman Türk askerinin karşısında daha fazla direnemedi ve yenik düştü." dedi.

Denizli İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet ise şehitler için dua etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.