Denizli'de Coşkulu 15 Mayıs

Denizli'de Coşkulu 15 Mayıs

Denizli iline 99 sene evvel düşmanın ayak basmamasına rağmen işgale karşı başlayan Milli Mücadele törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen kutlamalar çerçevesinde Denizli protokolü ve vatandaşlar, mehter marşları eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile Milli Mücadele'nin başladığı Kayalık Caddesi'nden Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdüler.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısı ile 99 sene evvel Denizli ilinden başlayan Milli Mücadele'nin yıl dönümü tören ile kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kutlamalar Delikliçınar Meydanı'nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törene, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, İYİ Parti İl Teşkilatı, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katılımda bulundu.  Kutlama çerçevesinde 99 sene evvel Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin milli mücadeleyi başlattığı Kayhan Caddesi'nden kortej yürüyüşü başladı. Mehter Takımı ile beraber yürüyüş yapan Denizlililer Kayalık Camii'nden Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdüler.

HEDEFTE VATAN VAR

Yürüyüş sırasında korteje atlı vatandaşlar da eşlik ettiler. Bayramyeri Meydanı'ndaki törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin tarihinin sığ bir tarih olmadığını ifade ederek, Bugün milli yas ilan edildiğini, bugün gibi 99 sene evvel 15 Mayıs'ta devam eden İzmir işgalinin başladığını, o günden bugüne çok şeyin değişmediğini ve hedefte bu vatan olduğunu dile getirdi.

Tören Başkan Zolan'ın yaptığı konuşmadan sonra sonlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.