Denizli'de de Devlet Övünç Madalyası

Denizli'de de Devlet Övünç Madalyası

Denizli'de bir şehit ailesi ile iki gaziye, Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı verildi.

A+A-

Devlet Övünç Madalyası ve beraatı verilmesi için Denizli Valiliği'nde tören düzenlendi. Vali Şükrü Kocatepe, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan şehit yakınları, gaziler ve aileleri törene katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, törende şehitlere ve gazilere vatana yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Konuşmanın ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. 2014'te Diyarbakır Koruma Şube Müdürlüğünde görevliyken aynı yıl görev esnasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Sıdkı Kara'nın eşi Emine Kara'ya, 2008'de Kuzey Irak'ta operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu yaralanan ve tedavisinin ardından Gazi olarak askerliği sona eren Ali Karagöz ile Kırıkkale'de esrar satıcılarını yakalamak amacıyla yapılan takip sırasında resmi araç ile geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve vazife malulü olan halen Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru gazi Mehmet Görgülü'ye Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Vali Kocatepe tarafından verildi.

Vali Kocatepe, babasını hiç görmeyen şehit polis memuru Sıdkı Kara'nın 19 aylık kızı Zeynep Kara ile gazi er Ali Karagöz'ün 5 yaşındaki kızı Ayşe Karagöz'e oyuncak hediye etti. Törende duygulu anlar da yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.