Denizli’de FETÖ’nün Abla ve Asker Yapılanmasına Operasyon

Denizli’de FETÖ’nün Abla ve Asker Yapılanmasına Operasyon

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında örgütün abla ve asker yapılanmasına yönelik operasyon yürütüldüğünü açıkladı.

A+A-

Savcılık açıklamada 29 abla hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, ihraç edilen 7 rütbeli asker hakkında da soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY örgütüne yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında, aktif olarak örgütün ‘abla’ yapılanmasını oluşturan kişilere yönelik dördüncü dalga operasyonu yapıldı. Aralarında ByLock’u kullandığı tespit edilen, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kapatılan derneklere üye oldukları saptanan 29 kişiye yönelik gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılıktan yapılan açıklamada, “FETÖ terör örgütü faaliyetlerinde aktif olarak örgütün ABLA yapılanmasını oluşturan yapıyı deşifre etmek amacıyla başlatılan dördüncü dalgada; Aralarında kriptolu haberleşme programı By-Lock’u kullanan, soruşturma aşamasında yine örgüte müzahir ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen toplam 29 şüpheli şahsa yönelik alınan gözaltı, arama ve el koyma kararına istinaden 15/03/2017 günü ve devamında eş zamanlı operasyon yürütülmektedir.” denildi.

Ayrıca FETÖ terör örgütü faaliyetlerinde aktif olarak örgütün Asker yapılanmasına yönelik de soruşturma başlatıldığı açıklandı. Tamamı örgütün haberleşme programı olan Bylock’u kullanan ve ihraç edilen 7 rütbeli askere yönelik gözaltı, arama ve el koyma kararı çıkarıldı. Savcılık açıklamasında, “FETÖ terör örgütü faaliyetlerinde aktif olarak örgütün ASKER yapılanmasını oluşturan yapıyı deşifre etmek amacıyla başlatılan 2017/3085 sayılı tahkikatta; Tamamı kriptolu haberleşme programı By-Lock’u kullanan ve ihraç edilen rütbeli asker 7 şüpheliye yönelik alınan gözaltı, arama ve el koyma kararına istinaden 16/03/2017 günü başlatılan tahkikat eş zamanlı olarak icra edilmektedir” ifadesi kullanıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.