Denizli'de İhracat Artmaya Devam Ediyor

Denizli'de İhracat Artmaya Devam Ediyor

Denizli Ticaret Odası Meclisinde, aylık değerlendirme toplantısını yapıldı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclisteki üyelere dünya, Türkiye ve Denizli ekonomisi ile alakalı gelişmelerden bahsetti.

A+A-

Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın yönetmiş olduğu DTO 2018 senesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, geçtiğimiz bir aylık süreçteki faaliyetlerle gelecek dönem ile alakalı kararlar görüşüldü.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Meclis görüşmelerinden sonra sunum eşliğinde ekonomideki gelişmeler hakkında konuştu. Ocak-Haziran dönemlerinde Türkiye ihracatının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 7.42 arttığını ifade eden Başkan Erdoğan, Denizli’nin ihracatıysa, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Haziran ayı sonu itibarı ile 6 aylık dönemde, geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyas ile yüzde 17.51 oranında artış gösterdiğini ve 1 milyar 685 milyon 429 bin Dolar’a eriştiğini, Haziran ayı sonu itibarı ile en fazla ihracatın sırası ile 232 milyon 758 bin Dolarla İngiltere’ye, 172 milyon 172 bin Dolarla Almanya’ya, 121 milyon 150 bin Dolarla da İtalya’ya olduğunu, yine aynı dönemde en çok ihracat sırası ile hazır giyim ve konfeksiyon, elektrik-elektronik ve hizmetlerle demir ve demir dışı metaller sektörlerinde olduğunu belirtti.

İSTİHDAM YÜZDE 2.25 ARTTI

Nisan ayı sonu itibarı ile 4/a çerçevesinde kayıtlı istihdamın, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2.25 oranında artış ile 224 bin 548 kişi şeklinde kayıt altına alındığından bahseden Erdoğan, yatırım teşvik belgeleri ile alakalı da çarpıcı bir veri paylaştı.

TEŞVİKLERLE YAPILAN YATIRIMLARDA İSTİHDAM YÜZDE 50 ARTTI

Mayıs ayı sonu itibarı ile 5 aylık dönemde, Denizli iline 44 adet yatırım teşvik belgesi verildiğini belirten Başkan Erdoğan, bunun mali karşılığının 322 milyon TL olduğunu,  bu teşviklerin 21 tanesinin imalat, 8 tanesinin hizmetler, 3 tanesinin enerji, 8 adedinin madencilik, 4 adedininse tarım faaliyetleri için verildiğini, teşviklerin, bir evvelki seneye göre, ilk 5 aylık dönemde yüzde 50.25 artış ile 873 kişilik istihdam oluşturduğunu söyledi.

KARŞILIKSIZ ÇEKLER %33,71 AZALDI

Denizli’de karşılıksız çeklerde meydana gelen azalışın da sürdüğünü hatırlatan DTO Başkanı Erdoğan, 2017’nin haziran ayı sonu itibarı ile 2 bin 708 olan karşılıksız çekin, 2018’in Haziran ayının sonunda evvelki seneye göre yüzde 33.71 oranında azalıp, bin 795 adede gerilediği belirtildi.

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET SAYISI, 113 OLDU

Haziran ayı itibarı ile de ilk 6 aylık dönemde DTO’ya 769 firmanın kayıt olduğunu  söyleyen Erdoğan, 2018 Haziran ayı itibarı ile 12 bin 935’i faal, 3 bin 795’i askı durumunda olan, DTO’ya 16 bin 730 firmanın kayıtlı olduğunu,  ve Denizli’de faaliyette olan yabancı sermayeli şirket sayısının, Mayıs ayının sonu itibarı ile 113’e ulaştığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.