Denizli'de Yeni Bitki Keşfedildi

Denizli'de Yeni Bitki Keşfedildi

Acıpayam İlçesi'ndeki Sami Soydam Sandalcık Barajı ve Hidroelektrik Santrali sahası içinde yapılan incelemede, 'Ekimiaozcan-secmenii' adı verilen yeni bir endemik bitki türü keşfedildi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada DKMP Genel Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü araştırma ekibinin Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yeni bir bitki türü keşfedildiği belirtildi. Sami Soydam-Sandalcık Barajı ve HES sahası sınırları içerisinde yapılan araştırmada bulunan 'Ekimiaozcan-secmenii' isimli bitki türünün tek nokta endemik ve sınırlı lokasyonda yayılış gösterdiği ifade edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan tür hakkında açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ülkemiz endemik türler açısından oldukça zengin bir konumda bulunuyor. Bizlere düşen görev ise bu zenginliğimize gözümüz gibi bakmak ve bu türlerin geleceğe intikalini sağlamaktır" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.