Denizli'deki Endonezyalı kadın artık Müslüman

Denizli'deki Endonezyalı kadın artık Müslüman

Denizli'de ikamet eden ve bir Türk ile nişanlı olan Endonezyalı kadın Widianti Ni Kadak, Müslümanlığı seçerek Sedef adını aldı.

A+A-

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, müftülüğe müracaat ederek Endonezya vatandaşı Widianti Ni Kadak için ihtida merasimi düzenlendi. İlk olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Widianti Ni Kadak'a İslam'ın esaslarından bahsederek İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgiler veren ifadeler kullandı.

 

Widianti Ni Kadak, kelime-i şehadet getirerek Müslümanlığı seçti ve Sedef adını aldı. İl Müftü Yardımcısı Ortanca, bir kişinin Müslüman olmasına şahitlik etmekten dolayı Allah'a şükrettiklerini ifade ederek, "Allah katında her zaman tek din İslam'dır. Müslümanlığı seçen Widianti kardeşimiz Sedef adını almıştır. Sedef Hanım'ın belirttiği gibi yaptığı araştırmalar sonucunda Müslüman olması bir kez daha gösteriyor ki hak din ve Allah katında tek din İslam'dan geçer. Kardeşimizin güzel dinimizi daha çok seveceğini biliyoruz. Rabbimden tek isteğim Müslüman olan kardeşimize, yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmesini nasip etsin." dedi.

 

Widianti Ni Kadak ise "5 yıldır Türkiye'de yaşamaktayım. Bu süre zarfında İslamiyet'i yakından inceleme fırsatına eriştim. İslam dininin akla, mantığa ve yaradılışa daha uygun olduğunu araştırmalarım sonucunda gördüm ve Müslümanlığı seçtim." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.