Denizli'deki Suriyelilere Düzenleme

Denizli'deki Suriyelilere Düzenleme

Denizli Valiliğinin kararı ile yabancıların seyahatleri disipline edilecek.

A+A-

Denizli il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amacıyla geçerli “Yol İzin Belgesi” bulunmayanlara bilet satışı ve hizmet verilmesinin durdurulacak.

Bu kararla Suriyeli yabancıların, kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gereği gibi faydalanabilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, özellikle göçmen kaçakçılığı suçuna karışan veya terör örgütleriyle ilişkisi bulunanların tespitinin sağlanması amaçlanıyor. Geçerli bir belge bulunmayan ibraz edemeyen yabancı uyruklu ve Suriyeli yabancılar hakkında ise gerekli işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı birimlere bilgi verilecek.

Bilet satışı ve taşıma hizmetleri yasaklarına ve bu kararla getirilen düzenlemelere riayet etmeyen, yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar hakkında fiilleri ayrı bir suç oluşturmuyor ise 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi delaleti ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.