Denizli’den Ülkeye Büyük Katkı

Denizli’den Ülkeye Büyük Katkı

Türkiye İhracatçılar Meclisince 16 senedir yapılan ve 26 sektörün tümünü içine alan “İlk 1000 İhracatçı Firma-2017” araştırmasının neticelerini ilan etti. Araştırmada 28 Denizli firması listedeydi.

A+A-

Denizli İhracatın En Önemli Şehirlerinden…

“İlk 1000 İhracatçı Firma-2017” araştırması ile alakalı değerlendirmeler yapan DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ihracatta devam eden yükseliş ivmesinin hem ülke hem de Denizli için sürdüğünü ifade etti.

Başkan Memişoğlu, ihracatta rekorlar kırmayı sürdürdüklerini ve 2016’nın son aylarından beri her ay ihracatın arttığına şahit olduklarını, Denizli’nin, ülkenin ekonomisine ve ihracatına katkısının devam ettiğini dile getirdi ve geçen yıl 3 milyar Dolar’ın üstünde ihracat yapan Denizli’nin senenin ilk 5 ayındaki ihracat rakamlarının değerlendirildiğinde, yıl sonu için koyulan hedef olan 3,5 milyar Dolar sınırının aşılacağını düşündüklerini söyledi.

Denizli’nin ihracatının eriştiği nokta incelendiğinde; tekstilden tarıma, elektrik ürünlerinden madenciliğe kadar çok değişik sektörlerin ihracata katkı sağladığını söyleyen Başkan Memişoğlu, sektörel farklılığın gittikçe biraz daha arttığını, Denizli’nin ihracatının, bu yönü ile daha sağlıklı bir yapıya kavuştuğunu vurguladı.

Gelecek Senelerde Artış Olacak

Açıklanmış olan araştırma neticelerinde bakıldığın, ilk 1000’deki ihracatçı firma sayısına göre ilk 10 il içinde, Denizli’nin 7. sırada olduğunu ve 28 ihracatçı firmayla temsil edildiğini söyleyen Başkan Memişoğlu,  gelecek senelerde çok daha fazla sayıda firmanın ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer alacağına ve ülke ihracatına olumlu katkısını sürdüreceğine inandığını belirtti ve Denizli’nin ihracatın en önemli merkezlerinden biri durumuna getiren tüm ihracatçılar da bu vesile ile bir defa daha tebriklerini iletti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.