Denizli Devlet Hastanesi Doktorları Bir İlke İmza Attı

Denizli Devlet Hastanesi Doktorları Bir İlke İmza Attı

Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’nde bir ilk  gerçekleşti.  Sırtüstü pozisyonda ilk kez yapılan ameliyatla bir hasta sağlığına kavuşturuldu.

A+A-

Halil Tekin  adlı hasta ağrısı  olduğunu söyleyerek başvurduğu Denizli Devlet Hastanesi’nde ilk kez sırtüstü pozisyonunda kapalı böbrek taşı ameliyatı yapılarak sağlığına kavuşturuldu. Hekimler ilk kez uygulanan ameliyatın başarılı geçtiğini ve Tekinin eski sağlığına kavuştuğunu belirttiler. 32 yaşında olan Halil Tekin böbrek şikayeti üzerine Denizli Devlet Hastanesi Üroloji bölümüne müracaat etti. Rahatsızlığı ile ilgili tetkikler yapılan Tekin’in sağlık durumunun kötüye gittiğini  anlayan hekimler Tekin’i ameliyata aldılar. Fakat omurgasındaki rahatsızlık nedeni ile Tekin ilk defa farklı bir pozisyonla ameliyata alındı. 2 Saat süren operasyondan sonra  sırtüstü kapalı böbrek taşı ameliyatı başarıyla sonuçlandı.

Farklı  rahatsızlıklar ameliyat olmaya engel değil

Gerçekleşen operasyonla ilgili konuşan  Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sıtkı Ün ”Bu tür ameliyatlar,kapalı usulde denildiği gibi, ameliyat bölgesi uyuşturularak endoskopik aletlerle küçük delikaçılıp taşın bulunduğu bölgeye girilerek taşın parçalanarak dışarı çıkarılması yöntemi ile yapılmaktadır. Bu boyutu büyük taşlarda kullanılan genel anestezi ile uygulanarak yapılan operasyondur. Bu operasyon için sırt bölgesinde 1 cm çapında açılan delikten girilerek yapılmaktadır.

Böylesi durumlarda sırt üstü pozisyonda operasyon yapılabilmektedir. Sırt üstü teknikte kalbin attığı kan miktarındaki düşme, pıhtı atma ve akciğerlerin zor havalanması gibi dezavantajlar görülmemektedir. Hekime de büyük konfor sağlayan teknik sayesinde cerrah hastanın arkasında değil de yanında, hatta oturarak çalışabildiği için kırılan taşlar daha kolay toplanabilmektedir. Böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle hastanemize başvuran Halil Tekin isimli hastaya omurga sorunları nedeniyle yüzüstü pozisyonda ameliyat yapılması sakıncalıydı “dedi. Bu yüzden hastaya sırt üstü pozisyonda kapalı böbrek taşı operasyonunu Denizli Devlet Hastanesi’nde ilk kez başarı ile gerçekleştirerek hastamızı sağlığına kavuşturduk” dedi..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.