Denizli Devlet Hastanesinde İlk Defa Yapıldı

Denizli Devlet Hastanesinde İlk Defa Yapıldı

Sağlık Bakanlığı’ndan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Eğitim Uygulama Yetkisi alan Denizli Devlet Hastanesi’nde ilk defa Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı yapıldı.

A+A-

Denizli Devlet Hastanesi’nce organize edilen il dışından kursiyerlerin de katılımda bulunduğu Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı bitirildi. Bir ay devam eden teorik ve pratik uygulamaların yapılmış olduğu kurstan sonra eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan 15 kursiyer için sertifika töreni yapıldı.

 

Törene Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. İbrahim Emreoğlu, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy, Ahmet Alper Tatcı, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticileri ve kursiyerler katılımda bulundular.  

 

Denizli İl Sağlık yetkilileri Yoğun Bakım Eğitim Programı ile yoğun bakımda çalışan hemşirelerin görevlerini etkin ve verimli bir biçimde yürütecek bilgi, beceri ve tutum kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Gelişimlerine Katkı

Yoğun bakımların çoklu organ işlev bozukluğu gibi hastaların kabul edildiği temel ve ileri yaşam desteklerinin verildiği hasta bakımı açılarında nitelikli kişilerin çalıştığı yerler olduğunu belirten yetkililer, bu tarz sertifika programlarının bilgi aktarımının yanında kamu, özel ve üniversite hastanelerinin ortak paydada çalışan sağlık profesyonellerini bir araya getirmesi ile gerek tecrübe paylaşımı, gerek uygulama standartlarının görülmesi namına mesleki gelişimlere çok katkı sağladığını, Denizli ile beraber Konya, Muğla ve Aydın’dan da gelen 15 kursiyerin 1 aylık eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandıklarını sözlerine eklediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.