Denizli FETÖ Davasında Karar

Denizli FETÖ Davasında Karar

FETÖ'nün emniyet oluşumunda oldukları iddia edilen ve dava açılan 44 sanıktan 32'si 2 sene 6'şar ay ile 8 sene 9'ar ay arasında farklılaşan hapis cezası aldılar.

A+A-

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda yapılan davanın duruşmasına, 23'ü tutuklu olan 41 sanık ile avukatları katılımda bulundu.  Mütalaalara karşı savunmalarını yapan zanlılar ve avukatları, suçlamaları kabul etmediler ve beraat talebinde bulundular.

SAKIN SIKMAYIN

Sanıklar ve avukatlarının son sözlerinin alındıktan sonra duruşmaya kısa bir zaman ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını ilan etti.  Darbe teşebbüsü esnasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde komiser yardımcısı olarak hizmet eden  ve 15 Temmuz'da, “Darbeciler gelirse selam durup 'buyurun' diyeceğiz, tanklar gelirse sakın sıkmayın." İfadelerini kullanan Nail Siviş ile Ali Akarca'ya 8 sene 9'ar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, 30 sanığa da 2 sene  6'şar ay ile 8 sene 1 ay 15 gün arasında farklılaşan hapis cezasını verdiler.

Mahkeme heyeti, 9 zanlı hakkında ise beraat kararı verdi. Kaçak sanıklar Ayşe Nazal, Gürdal Nazal ve Kasım Karaca ile alakalı kamu davasının dosyadan ayrılması ve haklarındaki yakalama kararının infazının beklenmesine karar verildi.  Denizli Cumhuriyet Başsavcılığ’nca içlerinde meslekten atılan 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve polis memurlarının bulunduğu sanıklar ile alakalı da "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti'ni ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçları ile dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.