Denizli Final Okulları'nda Öğrencilerin Soruları Cevaplandı

Denizli Final Okulları'nda Öğrencilerin Soruları Cevaplandı

Denizli Final Okulları tarafından her ay düzenlenen "Tecrübeden Öğreniyoruz" Programına bu ay Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz konuk oldu.

A+A-

Özel Final Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin zevkle dinledikleri programda Yılmaz öğrencilik ve meslek hayatı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Esprili ve bir o kadar da etkili bir sunum yapmış olan Yılmaz öğrencilerin birbirinden ilginç sorularına da gayet doğal cevaplar verdi. Avukatlık, hakimlik ve savcılığın çok değişik işlevleri olduğunu, mezun olduğu Ankara Hukuk Fakültesi ile diğer hukuk fakültelerinin pek farklı olmadığını, ancak Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olanların daha çok hakim ve savcılığa yöneldiğini, bunun nedeninin de Fakültenin başkent Ankara'da olmasından kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca kendisinin bir meslek lisesi mezunu olmasına rağmen etkili ve planlı çalışmasının sonucunda Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandığını, kendisinin de bir Final öğrencisi olduğunu ve Sadi Öztekin'in de öğretmeni olduğunu anlattı. Öğrencilere "Burada önemli olanın plan ve program çerçevesinde azimle çalışmak olduğunu asla unutmamanızdır" dedi.

Çok Faydalı Bir Etkinlik

Konu ile alakalı konuşan Final Eğitim Kurumları Müdürü Sadi Öztekin: “Öğrencilere akademik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel etkinlikler olmak üzere pek çok faaliyet yaptırıyoruz. Çok önem verdiğimiz etkinliklerden biri de “Tecrübeden Öğreniyoruz”. Öğrencilere yön gösterici olması bakımından çok önemli olan bu etkinliğin konuğu eski öğrencilerimden Ergün Yılmaz’dı ve çok güzel bir sunum gerçekleşti. Pek çok öğrencinin kafasındaki soru işaretlerini giderdi. Eski Final öğrencilerinden olan   Yılmaz’a çok teşekkür ederim.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.