Denizli Halkı Gönül Sofralarına Akın Etti

Denizli Halkı Gönül Sofralarına Akın Etti

Denizli halkı, ramazan süresince Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün bir ya da iki mahallede yapılan gönül sofralarında buluştu.

A+A-

Binlerce Denizlili vatandaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün değişik bir ya da 2 mahallede düzenlemiş olduğu iftar sofralarını paylaşırken, sahur programlarında da buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.


 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayalık Caddesi’ndeki Ulu Cami yanında kurulan ve hayırseverlerin vermiş olduğu iftar çadırında da günlük 5 bin kişi orucunu açtı.  Bu gönül sofraları ve sahur programlarında ve iftar çadırında bu sene de 250 binden fazla kişinin beraber orucunu açmanın mutluluğunu yaşandı.

 

“Gelenek güçlü şekilde devam ediyor"

 

Başkan Osman Zolan, Denizli ilinde ramazan ayının çok güzel bir şekilde geçtiğini ifade ederek, Ramazan ayına yeniden sağlıklı, huzurlu bir biçimde kavuşma temennisini iletti ve bu ayda teneffüs edilen manevi havanın daim olmasın dileklerini iletti. Her gün hem iftarlarda hem sahurlarda vatandaşlar ile buluştuklarını da söyleyen Başkan Zolan, aynı sofrada buluşmanın bereketinin, bolluğunun, birlik ve beraberliğin kuvvetlendiğine tüm vatandaşlarla tanık olduklarını, Denizli ilinde geleneğin güçlü bir biçimde devam ettiğini, gönül sofralarında konunun yalnızca yemek olmadığını, o manevi atmosferi yaşamanın da önemli olduğunu söyledi.

 

"Çocukluğumuzda ramazanlar böyleydi"

 

Çocuklara ve gençlere "Eskiden ramazanlar böyleydi" dedirtip güzel anılar bırakmak istediklerini dile getiren Osman Zolan, tüm bunların yanında bu buluşmalarda mahallelerde yaptıkları ve yapacakları işleri vatandaşlarla istişare ettiklerini ve kendilerinin davetini kırmayıp gönül sofralarına katılan vatandaşlara çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.