Denizli İçin Büyük Fırsat

Denizli İçin Büyük Fırsat

Denizli İçin Büyük Fırsat

A+A-

Ekonomi Bakanlığı himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Denizli İhracatçılar Birliği organizasyonunda, satış hacmi ile piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük alışveriş sitesi olan Amazon firmasının Avrupa temsilcileri, Denizlili ihracatçılar ile bir araya geldi.

Amazon EU firmasından Shibu Tharakan, Otavio Alves, Krishna Murali ve Gül Sönmez’in katılım sağladığı bilgilendirme toplantısı 20 Eylül 2017 tarihinde Denizli İhracatçılar Birliği’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

DENİZLİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT!

 Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, dünyada e-ticaretin büyümesinin her sene ivme kazandığına ve dünya ticareti küçülürken dahi e-ticaretin büyüdüğüne dikkat çekerek e-ticaretin dünya genelinde son dört yılda 630 milyar USD’den 1,6 trilyon USD’ye ulaştığını belirtti.

Türkiye’de ise e-ticarette perakende harcamalarının 17 milyar TL’yi geride bıraktığına değinen Kocasert sözlerine şöyle devam etti:

“E-ticarette perakende harcamaları toplam perakende harcamalarının yüzde 3,5’ini oluşturuyor. Gelişmiş ülkelerde bu oran bizim sahip olduğumuz orandan daha üst seviyelerde. Ancak; ekonomideki gelişmeleri göz önüne aldığımızda 2017 senesinde e-ticaretin en az yüzde 30 büyüme göstereceğini düşünüyoruz. Bu performansımızla önümüzdeki beş yıllık dönemde gelişmiş ülkeleri yakalayabiliriz. Şunu önemle belirtmek istiyorum ki; her geçen sene ticaretin geleceği elektronik ortama bir adım daha yaklaşıyor. Biz de bu noktadan hareketle dünya devi Amazon firmasının Avrupa temsilcilerini Denizlili ihracatçılarımızla buluşturduk. Doğru alıcı ile doğru satıcıyı bir araya getirdik. Umuyorum ki, olumlu işbirliği fırsatları yakalanacaktır.”

Amazon EU yetkililerinin bilgilendirmelerinden sonra, soru-cevap bölümüyle toplantıya devam edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.