Denizli İçin Gün Gün İmsakiye

Denizli İçin Gün Gün İmsakiye

Denizli iftar vakti sahur saatleri İmsakiye 2016

A+A-

DENİZLİ iftar vakitleri ve sahur imsak saatleri Diyanet ile belli oldu. Denizli İmsakiye 'sinde ezan saatleri, imsak yani sahur vakitleri ve gün gün iftar saatleri bulunuyor. 

Onbir ayın sultanı Ramazan ilk teravih namazı ile birlikte başlıyor. Ramazan ayında bu sene 17 saati aşkın süre oruçlu olacağız. En uzun süreli orucu ise İsveç ve Norveç gibi kuzey ülkeleri tutacak. Bu ülkelerdekiler 22 saati aşkın süre oruçlu olacaklar. Türkiye'de ilk iftarlar 6 Haziran pazartesi akşamı yapılacak.

DENİZLİ İMSAKİYE İFTAR VAKTİ SAHUR SAATLERİ


DENİZLİ İmsakiye 2016 takvimi ile gün gün iftar saatleri belli oldu. Diyanet tarafından yayınlanan Ramazan imsakiyesine göre bu sene iftar sofrasına saat kaçta oturulacak imsak ve sahur vakti saat kaçta girecek? İşte Diyanet'in yayınladığı 2016 yılı Denizli imsakiyesi.

EN GÜZEL İFTAR DUASI

Ramazan ayında iftarın olmazsa olmazı duasıdır. Türk halkının kulağında en çok yer eden iftar duası ise TRT'de 40 yıldır Ramazan programlarında okunan duadır. Hemen herkesin hafızasında yer alan iftar duası ilahiyatçı Faruk Ermemiş tarafından kaleme alınmış. 40 yıldır aralıksız okunan TRT'deki iftar duası Türkçe sözleri şöyle;

-Allah'ım senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım. Ey, bağışlaması bol Rabb'im, beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini, yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.