Denizli Milli Eğitimde 1 Skandal Daha!

Denizli Milli Eğitimde 1 Skandal Daha!

Denizli’den 41 kişi Ankara Sincan’da bulunan bir sürücü kursundan MTSK belgesini nasıl aldı ? Ankara Sincan’da bulunan bu sürücü kursuna Denizli’den müracaat eden 41 kişi Ankara’ya gitti mi ? Bu organizasyona kim aracılık yaptı ? Bu yaptığı aracılık için

A+A-

Denizli’den 41 kişi Ankara Sincan’da bulunan bir sürücü kursundan MTSK belgesini nasıl aldı ?

Halk Eğitim Merkezlerinin görev ve yetkileri yasa ile belirlenmişken, yani  ‘’MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 26.08.2013 tarihli ve 2203655 sayılı yönetmelik ve yönerge ile açıklamalar konulu resmi yazılarının 6.maddesinde direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda başkan veya üye olarak görev alacak kişilerin yüksek okul mezunu en az 3 yıl önce alınmış ‘’B’’ sınıfı sürücü belgesine ve 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 42.maddesi hükmü gereği ‘’ Sınav sorumlusu yetki belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Kanun,yasa ve yönetmelikle özellikleri olan kişilerin Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu ( MTSK) belgeli iş yerlerinde öğretmenlik yapabilmeleri için Halk Eğitim Merkezince açılacak 120 saatlik kursu bitirmeleri gerekiyor.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tavsiyesi ve Halk Eğitim Merkezinin bu kursları açması gerekirken 2017 Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başlarında adı geçen belgeyi almak için 41 kişi Denizli MEM ve Halk Eğitim Merkezini devre dışı bırakarak Ankara Sincan’da bir sürücü kursuna müracaat ediliyor.

DENİZLİ MEM’de ORGANİZE İŞLER Mİ DÖNÜYOR ?

Ankara Sincan’da bulunan bu sürücü kursuna Denizli’den müracaat eden 41 kişi Ankara’ya gitti mi ? Bu organizasyona kim aracılık yaptı ? Bu yaptığı aracılık için adı geçen şahıslardan kaçar para alındı ?

Denizli’de bu belgeye sahip yaklaşık bin kişi varken ve bu kursun açılmasını bekleyen onca eğitimci varken, neden Denizli Halk Eğitim Merkezi bu kursu açmadı ? buradan kim ve kimler rant sağladı ?

TAMAMINA YAKINI AYNI SENDİKA ÜYESİ

Bu belgeyi alan eğitimcilerin tamamına yakınının aynı sendikadan olması ve bir çok okulda yönetici olması da dikkatlerden kaçmadı. Bu belgeyi alan eğitimcilerin her direksiyon sınavı başına günlük yaklaşık 300 TL kazanmaları Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünde organize işler mi dönüyor sorusunu akıllara getiriyor. Bu kursa katılanlar Ankara’ya hangi zaman diliminde gidip geldikleri merak konusu oldu. Bu olayın Denizli’de duyulması üzerine Denizli Maarif müfettişlerinin soruşturma açtığı bilgisine ulaştık.

Ankara Sincan’da o kursa katılılan 41 adaydan sadece  2 veya 3 kişi sınavı geçemezken  diğer eğitimcilerin tamamı bu belgeyi aldı…

İŞTE O SINAVA KATILAN ve BÜYÜK BAŞARI ( ! )  GÖSTERENLER


1 - E.Ç.

2 - A.K.  

3 - S.Y.  

4 - M.İ.   

5 - M.O. 

6 - F.D.   

7 - A.Ç. 

8 - U.K.  

9 - S.D.  

10 - N.A.  

11 - M.Ö.  

12 - S.G.  

13 - Y.Ş.  

14 - M.Ö.  

15 - N.D.  

16 - T.E.  

17 - A.Ö.  

18 - C.D.  

19 - H.Ö.  

20 - F.A.  

21 - A.K.  

22 - H.Ş.  

23 - O.S.    

24 - S.G.    

25 - M.A.  

26 - N.N  

27- S.Ö.  

28 - A.İ.  

29 - M.Ş.  

30 - M.A. 

31 - U.Y.  

32 - E.K.  

33 - Ş.İ.     

34 - A.G.  

35 - Ö.G.  

36 - A.G.  

37 - Ö.T.  

38 - A.K.  

39 - Y.E.  

40 - M.Ö.  

41- M.D.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.