Denizli Müsiad'dan Kudüs'e Destek Çağrısı

Denizli Müsiad'dan Kudüs'e Destek Çağrısı

Denizli Müsiad'dan Kudüs'e Destek Çağrısı

A+A-

Denizli Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı İsmail Biltekin, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyetle birlikte, Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Filistin’e gitti. Biltekin, Filistin’deki zulmü yakından gördüklerini belirterek, “Türk bayraklarını görenlerin mutluluğunu tarif etmek imkansız. Müslümanlarında Kudüs halkının yanında olması, manevi destek vermesi gerekiyor” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin ve beraberindeki işadamları Mescid-i Aksa’yı ve bölgeyi ziyaret etti. Heyet, ilk gün El Halil Şehri’nde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf Peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. İkinci gün ise, Hz. Ömer Camii, El-Halil Kapısı ve Burak (Ağlama) Duvarı ziyaretlerinin ardından Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kıldı. Namaz sonrası açıklama yapan Genel Başkan Abdurrahman Kaan,  “Türkiye’deki tüm kardeşlerime, iş dünyası ve STK’ların temsilcilerine çağrıda bulunuyorum; gelin, Mescid-i Aksa’ya hep birlikte sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, “Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi ‘Aksa’yı öksüz bırakmamak’ için Kudüs’e gittik. Filistin yıllardır kanayan yaramız. Bu ziyaretle birlikte bu bölgede neler yaşandığına bizzat şahit olduk. İsrail askerlerinin zulmünü, Müslümanlara nasıl baskı yapıldığını üzülerek gördük. Müslüman ülkelerin yöneticilerinin ve Müslümanların bu topraklara gelerek kardeşlerine sahip çıkması gerekiyor.

Ziyaretlerimizde Türk bayraklarını görenlerin mutluluğunu tarif etmek imkansız. Bölgede Türklere ve Türkiye’ye karşı büyük bir sevgi besleniyor. Özellikle manevi desteğe çok ihtiyaç var. İsrail bu bölgelerin güvensiz imajını yayarak Müslümanları bölgeden uzak tutmaya çalıştığı açık bir gerçek. Bu algıyı yıkmamız şart. Kudüs halkı bu psikolojik baskılara karşı dimdik ayakta. Müslümanlarında Kudüs halkının yanında olması, manevi destek vermesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.