Denizli'nin genç tasarımcılarından yaz kreasyonu

Denizli'nin genç tasarımcılarından yaz kreasyonu

Denizli'de 40 kursiyere tasarım eğitimi veren Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi, yaz kreasyonunu tanıttı.

A+A-

Denizli Ticaret Odası’nın 90. yıl etkinlikleri kapsamında, Denizli’de ilk ve tek olan “Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi”nde hazırlanan tasarımlar, düzenlenen defileyle ünlü mankenler tarafından izleyicilere sunuldu.

Defile öncesinde Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Özlem Yıldız ve Didem Soydan’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Başkan Necdet Özer, defileyi Denizli Ticaret Odası’nın kuruluş yıl dönümü olan 90. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediklerini belirterek, Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi ile ilgili bilgiler verdi.

Proje kapsamında tekstil sektörü için yeni ve özgün tasarımlar oluşturulmasını hedeflediklerini belirten Özer, “İlimizin en önemli sektörü olan tekstil için daha kaliteli, farklı tasarımcılar yetiştirilmesi ve Ar-Ge konularında işletmelerimize destek sağlamak için 18 ay boyunca 40 kursiyerimize Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’nde eğitim verdik. Bu eğitimin ardından da başarılı olan kursiyerlerimizin ürünlerini 90. yıl etkinliklerimiz kapsamında sergilemek istedik. Öne çıkan temalar da, ilimizin tekstilde en önemli kumaşlarından olan Buldan bezine uygulandı. Denizli Ticaret Odası olarak bu şekilde verdiğimiz ve vereceğimiz eğitim ve desteklerle tekstilin kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Özer, yaptığı konuşma sonrasında Özlem Yıldız ve Didem Soydan’a Denizli bornozu hediye ederek, basın mensuplarına poz verdi.

Yapılan toplantının ardından defileye geçildi. Sunuculuğunu Özlem Yıldız'ın yaptığı defilede, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekleriyle kurulan Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’nde hazırlanan 20 tasarım, Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan ve Sinem Sülün'ün de aralarında bulunduğu mankenler izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Buldan bezinden yapılan kıyafetlerin büyük beğeni topladığı defile sonunda, tasarım eğitmeni Binnur Savaşçı’ya teşekkür plaketi, 10 tasarımcıya da teşekkür belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.