Denizli'nin Haftalık Trafik Bilançosu

Denizli'nin Haftalık Trafik Bilançosu

Denizli Emniyet Müdürlüğü haftalık trafik raporunu açıklayarak ve toplamda 13.016 aracın kontrol edildiğini söyledi.

A+A-

Bu kontroller sonucunda;

Hız ihlalinden, Kırmızı ışık ihlalinden, Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek, Emniyet kemeri ve kask takmamak, Alkollü olarak araç kullanmak, Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanmak, Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak, Muayenesiz araç kullanmak, Durak harici ve fazla yolcu almaktan, Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak (tonaj) kusurlarından ötürü araçların trafikten men edildiği belirtildi.

Denizli'de Fahri Trafik Müfettişleri tarafından, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına toplam 45 adet suç tespit tutanağı tanzim edilerek bunlar trafik idari para cezası karar tutanağına çevrildi.

Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde 34 Yaralamalı kaza ve 49 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere toplam 83 kaza meydana geldi. Bu kazalar genellikle, Acıpayam Yolu, Ankara Yolu, İzmir Yolu, Hürriyet Caddesi üzeri ve 29 Ekim Bulvarı üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı gerçekleşti.

Yapılan uyarıda Ankara, İzmir ve Antalya yolu üzerinde, özellikle gün doğumu ve gün batımı saatlerinde tan yeri uygulamaları yapılarak sürücülerin dikkatlerini çekmek sureti ile uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları konularında bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verileceği açıklandı.

Ayrıca Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde ise 1 Ölümlü, 18 Yaralamalı ve 14 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere toplam 33 kaza meydana geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.