Denizli’nin Kurban Bıçağı Tercihi Yatağan!

Denizli’nin Kurban Bıçağı Tercihi Yatağan!

Denizli’nin Kurban Bıçağı Tercihi Yatağan!

A+A-

Denizli Yatağanlı bıçak ustası Hulusi Yurttürk, Kurban öncesi bıçaklarını biletmek için gelenlerin yoğun olduğunu belirtirken, Yatağan Bıçaklarının yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban için hazırlıklar devam ediyor. Vatandaşlar Kurban kesimi için bıçak satın alıyor ya da bıçaklarını biletiyor. Denizlililerin bıçak bilettirmek için ya da bıçak almak için başvurdukları bir isim de Hulusi Yurttürk.

Yurttürk, 2013 Yatağan Kefe Yaylası Bıçakçılık Festivali’nde hem bıçak hem de kılıçta birincilik elde etmiş bir bıçak ustası. Yatağan’da 55 yıldır bıçakçılıkla uğraşan bıçak ustası Hulusi Yurttürk, “Kurban öncesi bıçaklarını bilettirenler çok. Yatağan bıçağı almak için özellikle gelenler de var.

Kurban’da gerekli olacak olan boğazlama bıçağı, et doğramak için bıçak, deriye kesmeden kolayca yüzebilmek için özel yapılan Yatağan Bıçaklarımızı her bayram öncesi olduğu gibi bu yılda satıyorum. Ben 55 sene Yatağan’da bıçakçılık yaptım, 2003 yılında bıraktım. Amcaoğlum ve yeğenlerim bu zanaatı devam ettiriyor. Ben de Denizli’de her yıl Kurşunlu Cami karşısında Yatağan bıçaklarını satıyorum, bıçak biliyorum. 12 yıldır burada bu işi yaptığım için Denizliler beni tanıyor” diye konuştu.

Hulusi Yurttürk, kurban kesiminde kullanılacak bıçaklarını biletmek için vatandaşların hep son günü beklediklerini, son 2-3 gün kala yoğunluk yaşandığını söyledi.

AKİSHABER / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.