Denizli Organize Sanayi'de Önemli Toplantı

Denizli Organize Sanayi'de Önemli Toplantı

Denizli İŞKUR ile Denizli Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde bulundu.

A+A-

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileriyle Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş, Denizli Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıda istihdam teşvikleri çerçevesinde yapılmış olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi ( MEGİP ) ile alakalı İŞKUR yetkilileri tarafından bilgilendirmeler de bulunuldu. Toplantıda, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Koleji ile Organize Sanayi Bölgesinde yeni açılmış olan Mesleki Eğitim Merkezi’nde çalışacak personel ihtiyacı ve gelecek dönemlerde oluşturulacak olan projeler hakkında konuşuldu.

OSB Teknik Koleji Olmuştu

75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi iken Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne devredilmiş olan ve Özel Denizli OSB Teknik Koleji ismi ile eğitim öğretim yılına başlamayı bekleyen lise sayesinde işverenlerin  “ ara eleman ” sıkıntısına da çözüm bulunması amaçlanıyor.

Denizli OSB, 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi özelleşerek  Denizli OSB Teknik Koleji olmuştu. Eğitmen kadrosunun da yenilendiği okulda kayıt sayısı Türkiye ortalamasının üstüne çıkmıştı. Bölge Müdürü Taş, 550 öğrenci kapasitesi olan okulun bir kaç sene  içerisinde Türkiye'nin önde gelen kolejlerinden biri olacağını ifade etmişti.

Toplamda 550 öğrenci kapasitesine sahip olan okula bu sene  yapılmış olan kayıt başvurularının sayısı meslek liselerine yapılan başvuruların Türkiye ortalamasının çok üstüne çıktığı da ifade edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.