Denizli Otizm Derneği'nden velilere destek

Denizli Otizm Derneği'nden velilere destek

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nda düzenlenen söyleşiye katılan Denizli Otizm Derneği Başkanı ve İletişim Koordinatörü Dudu Karaman Dinç, farklı gelişim gösteren otizmli çocuklar konusunda velilerle bir araya geldi.

A+A-

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nda düzenlenen söyleşiye katılan Denizli Otizm Derneği Başkanı ve İletişim Koordinatörü Dudu Karaman Dinç, farklı gelişim gösteren çocukların ebeveylerine etkili iletişim yollarından bahsetti.

 

Denizli Otizm Derneği kurucu üyeleri arasında yer alan ve kendisi de otizmli bir çocuk annesi olan İletişim Fakültesi mezunu gazeteci Dudu Karaman Dinç, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu'nda veliler ile bir araya geldi. Farklı gelişim gösteren bir çocuk sahibi olmanın olumlu yönlerine odaklanmak gerektiğini belirten Dinç, bu sürecin hem aileler hem de çocuklar için yararından bahsetti.

Onları Anlamaya Çalışın

Dudu Karaman Dinç, "Aslında bardağın dolu tarafına bakmak gerekiyor. Uçaklarda bile bir kaza anında önce maskeyi kendimize sonra da çocuğumuza takın derler. Çünkü biz iyi olduğumuzda çocuklarımızda her zaman iyi olur. Farklı bir çocuk sahibi olmak aslında kimsenin suçu değildir. Bu konuda suçlu aramamak gerekir. Bu asla bir talihsizlik değildir. Önce kendimize sonra da aileye odaklandığımızda mutluluk her zaman bizi bulur." dedi.

 

Dudu Karaman Dinç, "İhtiyaç anında mutlaka destek alın. Bunun için süper kahraman olmanıza gerek yok. Asla çevrenizdekileri kırıp dökmeyin. Eşinizle, çocuklarınızla, aile çevrenizle, arkadaşlarınızla ve farklı gelişim gösteren çocuklarınızın öğretmenleriyle iletişim kurarken onları anlamaya çalışın." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.